РФ боїться наступу ЗСУ та зміцнює оборону на окупованих територіях півдня України, - розвідка Британії

РФ боїться наступу ЗСУ та зміцнює оборону на окупованих територіях півдня України, - розвідка Британії

Армія країни-агресора РФ посилює захист тимчасово окупованих територій українського півдня у відповідь на наказ президента України звільнити його. Це свідчить про те, що російські командири всерйоз сприймають наступ українських військових.

Про це свідчать дані британської розвідки.

Зміцнення включає пересування живої сили, техніки та засобів оборони між Маріуполем та Запоріжжям, а також у Херсоні. Російські сили у Мелітополі також посилюють заходи безпеки.

"ЗСУ чинять тиск на російську лінію оборони в Херсонській області вже більше місяця, а згідно з недавніми заявами Володимира Зеленського, Київ готує наступальну операцію з метою витіснення Росії з районів, які вона наразі контролює", - зазначає розвідка Британії.

За її даними, оборонні дії РФ, ймовірно, є відповіддю на очікуваний український наступ, а також на атаки, які Україна проводить проти командних пунктів, вузлів тилового забезпечення та зосередження військ.

"Зміцнення півдня на тлі боїв за Донбас вказує на серйозність, з якою російські командири ставляться до загрози", - зазначає розвідка Британії.

Раніше у розвідці Британії зазначали, що наступальні операції армії країни-агресора РФ, як і раніше, обмежені за своїм розмахом і масштабом, а бойові дії на захід від Лисичанська зосереджені в Сіверську та Бахмуті.

Зазначимо, що завдяки американським ракетним системам HIMARS ЗСУ за останні кілька тижнів знищили 30 військових логістичних об'єктів країни-агресора РФ на території України

Нагадаємо, 14 липня, близько 22:00, Збройні сили України атакували  штаб та казарми російських окупантів у селищі Нова Маячка Херсонської області.