РФ та КНДР завжди будуть разом: що сказав Кім Чен Ин на зустрічі з Путіним

Путін та Кім Чен Ин
Путін та Кім Чен Ин. Фото: РосЗМІ

У середу, 13 вересня, північнокорейський диктатор Кім Чен Ин і лідер країни-агресора РФ Володимир Путін розпочали свою зустріч на космодромі "Східний".

Про це пишуть російські пропагандистські ЗМІ.

Зазначається, що сьогодні на космодромі "Східний" росіяни хвасталися Кім Чен Ину своїми ракетами та "досягненнями" у космічній галузі.

Північнокорейський диктатор сказав, що "зміг відчути щирість російських друзів і на власні очі побачити сьогодення і майбутнє російської космічної держави".

Кім Чен Ин сказав, що "КНДР підтримує всі рішення Путіна" і вважає, що "Росія піднялася на священну боротьбу для захисту своєї безпеки".

Також він сказав, що розраховує, що "РФ та КНДР завжди будуть разом у боротьбі з імперіалізмом".

Водночас північнокорейський лідер нагадав, що СРСР відіграв велику роль у становленні та побудові незалежності КНДР, і дружба двох країн "має глибоке коріння".

"І зараз для нашої країни найпершим пріоритетом є відносини з РФ", - сказав північнокорейський диктатор.

Зауважимо, Путін і Кім мають намір обговорити насамперед постачання боєприпасів із Північної Кореї для російської армії. У відповідь Кім хоче отримати від Росії продовольчу допомогу і деякі військові технології.

Поки неясно, що передбачатиме угода між Північною Кореєю та Росією. 

Нагадаємо, Україна розірвала відносини з Пхеньяном після того, як країна-ізгой визнала незалежними державами дві підтримувані Росією сепаратистські  так звані "народні республіки" на сході України і підтримала війну Москви.