В Раді зібрали підписи для висловлення недовіри голові Рахункової палати Пацкану, - нардеп

В Раді зібрали підписи для висловлення недовіри голові Рахункової палати Пацкану, - нардеп

У Верховній Раді зібрали 129 при необхідних 113 підписів народних депутатів для висловлення недовіри голові Рахункової Палати Валерію Пацкану. Про це на своєму телеграм-каналі написав депутат Ради Ярослав Железняк. 

"Коаліція зібрала 129 підписів (з 113 необхідних) для висловлення недовіри члену Рахункової палати, Голові Рахункової палати Пацкану Валерію. Підкреслюю, тут мова йде про звільнення взагалі з Рахункової, а не тільки як Голови", - написав Железняк.

Він зазначив, що раніше відповідна постанова №8297 була внесена в парламент.

Нагадаємо, що раніше на голосування був поданий проект постанови про звільнення Пацкана як члена Рахункової палати "у зв'язку з поданням ним заяви про звільнення з посади голови цього органу за власним бажанням". Однак Раді 1 грудня не вистачило голосів, аби її прийняти.

Втім, як повідомляв напередодні голосування Железняк, зазначену заяву сам Пацкан встиг відкликати. В якості обґрунтування останній вказав наявність правової колізії. Як пояснив нардеп, йдеться про те, що "незрозуміло, чи має він залишитися після звільнення з посади голови Рахункової палати просто членом".

Питання про звільнення Пацкана виникло після того як 24 жовтня Національне антикорупційне бюро повідомило йому про підозру в незаконному одержанні 117,65 тисячі гривень компенсації за житло, отриманої з вересня 2017 по березень 2018 року, коли він був депутатом Ради минулого, VIII скликання.