Військові просили Зеленського посилити мобілізацію

Володимир Зеленський, президент України
Президент України Володимир Зеленський під час пресконференції за результатами Кримської платформи. Фото: скрин/телемарфон

Президент України Володимир Зеленський заявив, що отримував від військового керівництва країни прохання посилити мобілізацію.

Про це він заявив у середу, 23 серпня, під час пресконференції за результатами Кримської платформи.

"Скажу відверто, військові до мене звернулися, щоб дати можливість більше мобілізувати. Більше поки що нічого не можу вам сказати", — відповів голова держави на запитання журналістки "Чи будуть служити всі?".

Голова держави не розповів більше деталей про запит військових. Він також не вказав, чи приймав відповідні рішення щодо такого прохання і чи планує.

Водночас він додав, що в цьому питанні важливо розуміти, хто і як проводить мобілізацію.

"Питання військкоматів діже важливе. Питання ВЛК дуже важливе. Потрібно пришвидши процеси, навести порядок, а потім вже почати розмову про те, щоб збільшувати (посилювати мобілізацію — Delo.ua), як, ким, чим?", — зауважив гарант.

Нещодавно Зеленський дав наказ звільнити всіх обласних керівників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. Справа в тому, що під час перевірки ТЦК правоохоронними органами були виявлені випадки корупції, зокрема під час проведення загальної мобілізації, які становлять загрозу національній безпеці України та підривають довіру до державних інституцій.

Голова держави неодноразово говорив про необхідність залучення до роботи у військкоматах тих військових, які втратили здатність продовжувати воювати на фронті, але зберегли віданність відповідним цінностям.