ЗСУ звільнили понад 20 населених пунктів на Харківщині, - Генштаб

ЗСУ звільнили понад 20 населених пунктів на Харківщині, - Генштаб

Під час ведення активних дій на Харківському напрямку Збройні сили України звільнили понад 20 населених пунктів.

Про це повідомив на брифінгу 8 вересня заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу Олексій Громов.

"В рамках проведення оборонної операції на Харківському напрямку з метою відновлення втрачених територій від початку тижня Збройні сили України у взаємодії з підрозділами Національної гвардії та іншими силовими структурами ведуть активні дії на визначених напрямках", – сказав Громов.

Він додав, що наразі військові частини вклинилися в оборону противника на глибину до 50 км. Тривають фільтраційні дії в низці населених пунктів. 

Зазначимо, що в останні дні в мережі поширювалася інформація, про контрнаступ ЗСУ на ряді напрямків, зокрема на Харківскьому. Однак, заява Громова - це перший офіційний коментар Генштабу ЗСУ щодо ситуації в Харківській області.

Він також повідомив, що в ході контрнаступу на Слов'янському напрямку ЗСУ просунулися в глибину на 3 км і звільнили Озерне.

Зазначимо, що Президент Володимир Зеленський в своєму вечірньому зверненні 7 вересня повідомив, що "цього тижня маємо хороші новини з Харківщини", але не уточнив жодних деталей.

Тим часом окупанти втратили можливість підтягувати резерви на Херсонський напрямок, тому що їхня логістика підірвана завдяки українській армії. При цьому ЗСУ розпочали наступальні дії на багатьох напрямках на півдні України. Українські військові прорвали першу лінію оборони російсько-окупаційних військ у Херсонській області.