НБУ курс:

USD

41,25

+0,03

EUR

45,71

--0,44

Готівковий курс:

USD

41,50

41,42

EUR

46,15

46,00

Чому у Львові вигідніше будувати житло, ніж у Києві: аргументи девелопера

Львів, первинний ринок житла
Фото: ЛУН

Первинний ринок у Львові за час війни розвивається набагато активніше, ніж у Києві та інших регіонах України. 

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

У Львові та області, за статистикою ЛУН, стартувало 30% від усієї кількості нових ЖК, запущених у продаж під час  війни по всій Україні - 138 із 481. Цей показник удвічі більший, ніж у Києві та області. 

Окрім того, як свідчать дані M2bomber, у Львові вартість квадратного метра зросла на 30% у доларах, в той час як у Києві - на 15%.

Інфографіка:  M2bomber

Як пояснив в інтерв’ю Delo.ua СЕО компанії Avalon Роман Давимука, у Львові сьогодні можна будувати з довоєнною маржею. За його словами, попри те, що місто Лева залишається №2 після Києва девелоперським центром, за показниками бізнес активності у Львові справи кращі.

Інфографіка:  M2bomber

По-перше, у Львові ринок відновився на 40%, а в столиці - на 17%. Відповідно вищі ризики - є шанс залишитись з непроданими залишками, наголосив девелопер.

По-друге, рівень попиту набагато вищий, ніж у столиці.

"Забудовнику у Львові не потрібно розраховувати на якісь державні іпотеки, у нас взагалі немає дискурсу про "єОселю" як основу попиту. Так, це приємний бонус, але ніхто стратегію на “єОселі” у Львові не будує. Ринок досить органічно працює і без цього", - пояснив Роман Давимука.

Більше про те, скільки можна заробити на будівництві в західних регіонах, читайте детальніше в інтерв’ю Delo.ua "Як будувати під час війни з довоєнною маржею. Досвід львівського девелопера Avalon".