ФДМУ продав непрофільні активи "Лісів України": вдалося виручити майже 10 мільйонів гривень

ФДМУ продав непрофільні активи "Лісів України": вдалося виручити майже 10 мільйонів гривень
Ілюстрація: ДП "Ліси України" / facebook

Фонд держмайна України продав непрофільні активи ДП "Ліси України", які розташовані у Сумській області. До бюджету від продажу надійшло 9,85 млн грн.

Прокачайте маркетинг-стратегію свого бізнесу та знайдіть нові канали взаємодії з аудиторією на MRKTNG марафоні від MMR та Ekonomika+
25 червня топменеджери Ощадбанку, Укрзалізниці, NOVA (Нової пошти), Kernel, Ковальська та ще 25+ великих компаній розкажуть, які стратегії та канали просування підійдуть саме вашому бізнесу.
Забронювати участь

Про це повідомив голова ФДМУ Віталій Коваль.

"Фонд продовжує проводити успішні аукціони приватизації майна. Цього разу продали об'єкти, розташовані у Сумській області. За кожен лот змагались по 5 учасників", - розповів голова ФДМ.

Він пояснив, що мова йде про будівлі з обладнанням деревообробної промисловості у селищі Вороніж. Їх продали за 8,15 млн грн, що вище за стартову ціну в 1,7 рази. А також про будівлю площею 366,3 кв м в урочищі "Ковалева" Шосткинського району. Вона була продана за 1,7 млн грн, що перевищує початкову вартість у 4,5 рази.

"Успішні онлайн–аукціони вкотре доводять - приватизація на часі. Вона не лише дозволяє ефективно залучати інвестиції, а й створювати робочі місця та стимулювати розвиток бізнесу в регіонах", - зазначив Коваль.

За його словами, ДП "Ліси України" передає Фонду держмайна непрофільні активи, які дісталися у спадок від лісгоспів і потребують значних видатків на утримання. Це старі санаторії, цехи, склади та контори. Далі ФДМУ готує ці об'єкти до приватизації на відкритих онлайн–аукціонах у системі "Прозорро.Продажі".

"Таким чином, непрацююче майно перетворюється на реальний фінансовий ресурс для підтримки країни в цей непростий час", - підсумував голова Фонду держмайна.

Що відомо про "Ліси України"

Державне спеціалізоване господарське підприємство "Ліси України" є одним із найбільших лісокористувачів Європи та найбільшим лісокористувачем України. Належить до сфери управління Державного агентства лісових ресурсів України (Держлісагентства).

В управлінні "Лісів" перебуває 6,6 млн га земель державного лісового фонду.

Спеціалізація ДП "Ліси України":

  • ведення лісового господарства, охорона, захист, раціональне використання та відтворення лісів;
  • ведення мисливського господарства;
  • охорона, відтворення та раціональне використання державного мисливського фонду на території мисливських угідь, наданих у користування підприємству.

ДП "Ліси України" у січні-березні 2024 року збільшило виручку за реалізацію деревини на 30,8% порівняно з аналогічним періодом 2023 року - до 5,1 млрд грн.

Додамо, що "Ліси України" внесли у перелік особливо важливих для економіки суб'єктів господарювання державного сектору економіки, призначення керівників та членів наглядових рад яких здійснюється за участю комітету з призначення.