НБУ курс:

USD

41,36

+0,04

EUR

46,01

+0,21

Готівковий курс:

USD

41,60

41,50

EUR

46,15

46,00

На Київщині побудували перше інклюзивне містечко для ветеранів (ФОТО)

На Київщині побудували перше інклюзивне містечко для ветеранів (ФОТО)
Фото: пресслужба Київської ОВА

Перше в Україні інклюзивне містечко для ветеранів побудували на Київщині, ключі від нових будинків у неділю, 25 серпня, отримали 45 військових, які під час бойових дій зазнали суттєвих фізичних ушкоджень.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомив начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.

За його словами, реалізувати цей унікальний проєкт фінансово допомогли благодійний фонд Андрія Засухи та ФК «Колос Ковалівка».

Як наголосив Кравченко, побудували містечко за 9 місяців. При цьому, як переконує очільник ОВА, жодної копійки обласного чи державного бюджету не було витрачено.

Загалом у комплексі наразі 59 будинків, кожен – на 75-80 квадратних метрів.

"Житло та земля, а це 4-5 соток, стануть власністю наших захисників та їхніх родин. Благодійники також допоможуть зробити ремонт в оселях, встановлять кухонні меблі та облаштують санвузли. Все з урахуванням потреб ветеранів та для їх комфорту", - підкреслив Кравченко.

Він додав, що будинки з просторими терасами, є вода, електрика, газ, каналізація. Тротуари та проїзди облаштовані так, щоб його мешканці легко пересувалися містечком.

Крім того, є зона відпочинку, сквер, спортивні та дитячі майданчики, зони для барбекю, поштомат, наразі добудовують укриття. Також незабаром побудують амбулаторію та магазин.

Кравченко зауважив, що виробники будівельних матеріалів Київщини робили максимальні знижки, що дозволило збудувати ще більше житла, адже матеріали віддавали по собівартості.

"Також тут мешкатимуть захисники з різних військових підрозділів, а також родини загиблих. Зі своєї сторони КОВА орієнтувалася на підшефні бригади: 72 ОМБР, 114 ТРО, 3-тя штурмова, ГУР.  Всіх кандидатів на проживання в містечку подавало командування військових підрозділів. Критерії такі: це бійці, які дістали поранення і не можуть більше проходити службу, мають сім’ю і не мають власного житла", - повідомив Кравченко.

Він зазначив, що також КОВА бере на себе оформлення дітей у найближчі дитсадки та школи. Доставлятиме їх туди спеціальний автобус, який придбали благодійники. 

На думку Кравченко, такі містечка мають бути в кожній громаді Київщини, в кожному районі Київщини, в кожній області. Тож КОВА працюватиме  над пошуком благодійників та розширенням подібних проєктів.