НБУ курс:

USD

41,21

-0,00

EUR

45,05

-0,00

Готівковий курс:

USD

41,47

41,40

EUR

45,58

45,45

Більш як половина покупців житла за програмою "єОселя" обирають квартири з ремонтом від забудовника

Більш як половина покупців житла за програмою "єОселя" обирають квартири з ремонтом від забудовника
Ілюстрація: freepik

Більше половини покупців житла за державною програмою "єОселя" розглядають можливість придбання квартири з ремонтом від забудовника. Згідно з даними опитування українських девелоперів, така тенденція на ринку нерухомості лише зростає.  

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Комерційна директорка "Інтергал-Буд"Анна Лаєвська повідомила, що частка квартир із ремонтом серед угод за програмою "єОселя" перевищує 50%. Вона пояснила, що для позичальників зручніше придбати житло з оздобленням і включити ці витрати в тіло кредиту.

Наразі лише деякі забудовники пропонують послугу ремонту, але очікується, що цей тренд буде розвиватися, особливо в сегменті комфорт-класу.

Подібні тенденції спостерігаються й у Закарпатській області. Директорка з продажу Rishko Capital Наталія Нестеренко зазначила, що близько 70% клієнтів компанії замовляють послугу "ремонт під ключ" за програмами "єОселя" та "єВідновлення". Попит на цю послугу особливо високий серед клієнтів з прифронтових і центральних областей України.

"Завдяки державним програмам клієнти можуть акумулювати кошти на ремонт. Загалом, якщо угода укладається не з місцевими клієнтами, а учасниками з прифронтових і центральних областей України, то в 90% випадків це угоди з подальшим замовленням послуги "ремонт під ключ", - розповіла вона.

Керівник проєктів компанії Perfect Group Олексій Коваль також зауважив, що до 30% покупців, які оформляють іпотеку за програмою "єОселя", включають ремонт у загальну вартість кредиту, прагнучи заощадити час та ресурси.

За словами директорки з маркетингу групи компаній DIM Дарії Бедя, сьогодні частка запитів на готові квартири з ремонтом сягає 35-45%. Вона зазначила, що послуга ремонту від забудовника дозволяє клієнтам заощадити до 40% вартості у порівнянні з самостійним ремонтом.

Ця тенденція свідчить про зростання попиту на житло, яке готове до заселення, особливо з огляду на можливості державної програми "єОселя".

Нагадаємо, від початку 2024 року за програмою доступних кредитів "єОселя" українці отримали 6 649 кредитів на придбання житла на понад 11,3 млрд грн.