Київрада розгляне скорочення комендантської години в столиці

Коменданська година в Києві
Кияни скаржаться, що через тривалу комендантську годину не встигають добратися додому після роботи. Фото: ua.depositphotos.com

Петиція №11713 з пропозицією скоротити коменданську годину з 00:00 по 5:00 в Києві набрала необхідну кількість голосів. Тепер Київрада має її розглянути.

Про це свідчить інформація на сайті електронних петицій Київради.

"Так як більшість найманих працівників не мають можливості вчасно потрапити додому, або ж збільшіть, рух громадського транспорту або (скоротіть коменданську годину — Delo.ua)", — йдеться в тексті петиції, автором якої є Андрій Дем'яненко.

Петиція про скорочення тривалості комендантської години в Києві зібрала 6055 підписів. Звернення має бути розглянуте відповідальними особами протягом десяти робочих днів з дня оприлюднення інформації про початок її розгляду та за можливості виконано.

Зауважимо, що під час дії воєнного стану рішення щодо скасування чи скорочення тривалості комендантської години повинно узгоджуватись разом із військовими та Радою оборони міста Києва.

В інших регіонах влада поступово скорочує тривалість комендантської години. Зокрема, в Одеської області вона тепер триває з 0:00 до 5:00. До цього з 25 травня минулого року в Одеській області комендантська година була встановлена у період з 23:00 до 5:00, так само як у Києві. 

До цього, же у жовтні 2022 року у Львові змінили тривалість комендантської години, наразі вона триває з 00:00 до 05:00.

Джерело фото: ua.depositphotos.com