НБУ курс:

USD

41,41

+0,05

EUR

46,12

+0,12

Готівковий курс:

USD

41,60

41,50

EUR

46,15

46,00

Культурний центр DRAMAN запускає інноваційну програму психологічної підтримки для дружин військовослужбовців

Культурний центр DRAMAN запускає інноваційну програму психологічної підтримки для дружин військовослужбовців
Фото: ua.depositphotos.com

Культурний центр DRAMAN оголошує про запуск унікальної програми психологічної підтримки, орієнтованої на дружин військовослужбовців, які перебувають на фронті. Проєкт поєднує класичні театральні практики з найновішими розробками у галузі практичної психології. Старт програми запланований на вересень 2024 року.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про програму

Основна мета програми - покращення психоемоційного стану учасниць, зниження рівня стресу та тривоги, відновлення моральних сил, необхідних для підтримки військовослужбовців. Програма включає кілька навчальних модулів та передбачає постановку випускної вистави.

Участь у програмі

Наразі відкрито прийом заявок від потенційних учасниць. Заявки приймаються через підприємства та установи, які піклуються про своїх співробітниць та усвідомлюють свою соціальну відповідальність. Крім того, всі охочі мешканки Києва можуть подати заявку самостійно через спеціальну форму за посиланням.

Підтримка проєкту

Проєкт реалізується за підтримки Міністерства культури, освіти та науки Нідерландів, української громадської організації Kyiv Contemporary Music Days, що підкреслює його міжнародне значення та високий рівень.

Досвід DRAMAN у соціальних проєктах

Це не перша ініціатива DRAMAN у сфері ментального здоров'я, психологічної підтримки та соціальної відповідальності:

  1. Навесні 2023 року було розпочато проєкт "Право на мрію", в рамках якого понад 2000 безкоштовних квитків до театрів Києва було розповсюджено серед сімей військовослужбовців, ветеранів, ВПО, військових лікарів та волонтерів.
  2. Спільно з БФ Життєлюб та Міжнародною організацією HIAS реалізується проєкт театральної студії для осіб старшого віку. В рамках проєкту пройшли навчання близько 200 осіб, поставлено 3 аматорські вистави. Одна з них  - вистава "Фенікс" номінована на статус національного рекорду України.

Коментарі

Олександр Сітухо, директор DRAMAN:

"Головний результат проекту - це стан військового, який знаходиться в зоні бойових дій та виконує бойові завдання. На цей стан значною мірою впливає підтримка його найближчих людей - дружини, дітей, батьків. Для цієї підтримки потрібно багато психологічних ресурсів. Надати їх - і є наше завдання у цьому проєкті". 

Аліна Климанська, менеджерка проєкту, зазначає:

"Театр спочатку виник як інститут психологічного відновлення та духовного оновлення. За тисячоліття історії в ньому накопичено величезний практичний досвід, який саме час використовувати. Театральні практики, навіть без спеціальних терапевтичних моментів, часто виявляються ефективнішими для корекції стану, зменшення стресу та посттравматичних наслідків, ніж індивідуальна робота з психологом. Більше того, вони дозволяють охопити більшу кількість тих, хто потребує допомоги".

Юлія Войтенко, психологиня  проєкту:

"Наші учасниці, дружини військовослужбовців, часто стикаються з емоційним виснаженням, стресом та ізоляцією. Через методи арт-терапії та живого спілкування вони зможуть знайти підтримку, відкрити в собі нові ресурси та розвинути важливі софт скіли, необхідні для адаптації до викликів сьогодення. Проєкт надає унікальну можливість не лише висловити свої почуття, але й навчитися ефективно долати труднощі. Негативні події, як і позитивні - тимчасовість, з якою ми маємо вміти виносити для себе найкраще".

Для отримання додаткової інформації про програму та можливість участі, будь ласка, звертайтеся:

Телеграм: @dramaninfo 

Телефон:+380731106807

Пошта: [email protected] 

Про культурний центр DRAMAN:

DRAMAN театральна компанія, заснована у квітні 2022 року в Києві. Місією компанії є системна підтримка нових театральних проєктів та особистостей. Окрім іншого, DRAMAN спеціалізується на розробці та реалізації освітніх, благодійних, КСВ та ESG проєктів.

Презентація  DRAMAN

Фото: ua.depositphotos.com