"Лютий. Рік. Незламність": в Києві відбулися урочисті заходи до річниці війни (ФОТО/ВІДЕО)

"Лютий. Рік. Незламність": в Києві відбулися урочисті заходи до річниці війни (ФОТО/ВІДЕО)

В Києві, на Софійській площі 24 лютого до річниці початку повномасштабного вторгнення пройшли пам’ятні заходи. На урочистостях були присутні, зокрема, Президент Володимир Зеленський, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, міністр оборони Олексій Резніков, військовослужбовці. 

Про це повідомила пресслужба Офісу Президента.

Захід розпочали з підняття Державного Прапору у супроводі виконання Державного Гімну співаком Святославом Вакарчуком

"Я дякую усім, хто витримав лютий, цей рік, і хто дає Україні незламність! Слава усім, хто зараз в бою! Слава Збройним силам України, Національній гвардії, розвідці, Службі безпеки України, Національній поліції, українським прикордонникам і усім вам, нашим Силам оборони і безпеки! Слава усім вам, хто допомагає битися, і хто рятує життя! Світла памʼять усім, чиє життя забрала ця війна", — звернувся Зеленський до присутніх.

Після промови голови держави українським військовим, а також іншим громадянам, що внесли значний вклад у захист суверенітету України, вручили нагороди. Захисників, яких нагородили посмертно, представляли їхні рідні.

Сьогодні, 24 лютого, в день першої річниці повномасштабного вторгнення, Україна вшановує пам'ять та висловлює подяку всім, хто боронить державу від російської агресії на всіх фронтах. З цієї нагоди союзники України запроваджують нові санкції проти Російської Федерації. Крім того, до Києва прибув прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький та поклав вінок до Стіни пам'яті загиблих. 

Нагадаємо, що раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба анонсував неприємні "сюрпризи" для РФ на річницю вторгнення.