Прем'єр Польщі прибув до Києва

Прем'єр Польщі прибув до Києва

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький прибув до Києва, де поклав вінок до Стіни пам'яті загиблих. Про це повідомив речник уряду Пйотр Мюлле.

"Через рік після початку військових дій Росії прем'єр-міністр поїхав до Києва, щоб дати чіткий і вимірний сигнал про продовження підтримки захисту України від Росії. Якраз після початку війни, 15 березня, ми були в Києві, щоб переконатися, що Україна не залишиться одна", — написав Мюлле в Twitter.

Моравецький також зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським і прем'єр-міністром Денисом Шмигалем.

Про візит прем'єр-міністра до Києва раніше анонсував генеральний секретар партії "ПіС" Кшиштоф Соболевський. За його словами, Моравецький має намір взяти участь у засіданні Верховної Ради

Він зауважив, що прем’єр-міністр поїхав до Києва з посланням підтримки після візиту президента США Джозефа Байдена до Варшави, який завершився в середу, і домовленостей, досягнутих у Польщі після зустрічі Байдена з президентом Зеленським.

Нагадаємо, Моравецький активно лобіював передачу Україні якомога більшої кількості танків. Зокрема, він заявляв, що Варшава допускала створення коаліції з країнами, які готові дати Україні частину своїх Leopard 2, без Німеччини, а також зазначав, що Польща була першою країною, яка поставила 250 танків в Україну.

Прем'єр Польщі також відвідував Київ у листопаді, коли приєндався до заклику до світу визнати спільною метою звільнення всієї України.