На Донеччині російсько-окупаційна адміністрація не має підтримки з боку місцевого населення

Маріуполь
В Маріуполі після переміщення колон глобальний пошук партизан. Фото: t.me/andriyshTime

На тимчасово окупованих територіях сходу України більша частина населення стабільно продовжує дотримуватися проукраїнських поглядів та не підтримує окупацію регіону.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

За інформацією від російсько-окупаційної адміністрації, близько 72% населення міста Маріуполь негативно ставляться до завдань так званої «СВО» та шукають нові шляхи ухилення від отримання ворожого паспорту.

Також за інформацією Руху опору ворог посилює контррозвідувальний режим в місті, оскільки боїться роботи українського підпілля та збільшення кількості випадків співпраці місцевого населення із Силами оборони України.

"Відтак, серед основних факторів, які найбільш негативно впливають на суспільні настрої серед місцевого населення є те, що противник залучає до будівельних робіт робітників з середньої Азії та Кавказу, що призвело до погіршення криміногенної ситуації в даному регіоні", - зазначають в ЦНС.

Зауважимо, раніше про навалу мігрантів з Азії писав радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

"Крім того, що мігранти відбирають у місцевих робочі місця, істотно погіршується і криміногенна обстановка. Місцева поліція взагалі не реагує. Роблять що хочуть: курять траву, бухають, б'ються, крадуть, чіпляються до дівчат, гвалтують. Цілком очевидно, що це все відбувається тільки через схвалення з Кремля. А так званій владі так званої ДНР на це взагалі пофігу", - наголошував Андрющенко.

Раніше Кремль провів закрите дослідження щодо настроїв серед місцевого населення на тимчасово окупованих територій.Згідно з результатами, підтримка РФ на ТОТ Запорізької та Херсонських областях становить 5%.

Спротив в окупації

У тимчасово окупованому Маріуполі Донецької області українські партизани отруїли російських офіцерів під час святкування Дня ВМФ, двоє з них померли.

Також у Маріуполі загадково вмирають окупанти. За два тижні знайшли вбитими 8 російських військових. За словами окупантів, вони бачать, що  маріупольці їх не люблять. Тому є підозра, що це зробили місцеві жителі.