У Кремлі розлючені: рівень паспортизації на ТОТ ледве перевищує 50%

У Кремлі розлючені: рівень паспортизації на ТОТ ледве перевищує 50%
Фото: ЦНС

Росіяни продовжують політику примусової паспортизації місцевого населення на окупованих територіях і погрожують  депортацією у разі відмови від паспорта РФ.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

"Ворог всіма силами намагається паспортизувати українців на ТОТ, створюючи умови, коли без червоної макулатури майже неможливо отримувати базові послуги для забезпечення життєдіяльності", - зауважують в ЦНС.

За даними українського підпілля, наразі рівень паспортизації тих, хто лишився на ТОТ ледве перевищує 50%, що не влаштовує Кремль.

"Відтак під час чергового рейду поліцаїв по селах півдня, місцевим мешканцям погрожували депортацією тим хто не отримає паспорт до 2024 року", - повідомляють в ЦНС.

Там додають, що кожен відповідальний за такий психологічний тиск на українців й причетний до примусової паспортизації понесе відповідальність після деокупації регіону. 

Паспортизація на ТОТ

Росіяни продовжують політику терору та залякування місцевого населення на окупованих територіях і погрожують відбирати дітей у батьків, якщо вони не отримають паспорт РФ.

 Батькам дітей, що вимушені ходити до ворожих шкіл, дали "час на роздуми" до кінця жовтня.

На окупованих територіях України критично малі запаси прісної води, тому росіяни видають воду дозовано і виключно за наявності паспорта РФ.

Крім того, росіяни продовжують політику примусової паспортизації. Проте місцеве населення продовжує чинити спротив цьому, через що окупанти посилюють репресії.

Поліцаї проводять рейди по селах в пошуках тих, хто відмовляється брати макулатуру ворога. На період заїзду “правоохоронців” в селі обмежуються пересування місцевого населення.