Україна повернула з полону ще 45 своїх захисників, — Офіс Президента

Україна повернула з полону ще 45 своїх захисників, — Офіс Президента

Черговий обмін полоненими між Україною та РФ відбувся 11 листопада. Додому повернулися 45 українських військових. Про це повідомив керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак.

"Ми повернемо додому всіх українців. Цих воїнів вдома чекають діти, ми були на постійному зв‘язку з рідними. Дні переживань і безсонні ночі вже позаду. Все буде добре", — зазначив очільник ОП.

Він додав, що серед військових, що повернулися додому 11 листопада, — рядові солдати та сержанти, які у боях захищали Україну. Також вдалося повернути два тіла загиблих захисників.

Обміном активно займався Координаційний штаб з питань поводження із військовополоненими.

Попередній обмін відбувся 3 листопада. Тоді Україна звільнила 107 воїнів - 6 офіцерів, 101 рядового та сержанта. 74 бійця захищали "Азовсталь". Зокрема, вдалося обміняти тяжкопоранених та лежачих з Маріуполя, із "Азовсталі", хлопців з осколковими пораненнями рук та ніг, вогнепальними пораненнями різних частин тіла.

До цього, 29 жовтня, відбувся ще один обмін полоненими між Україної та країною-агресором РФ, у результаті якого додому повернулося 52 українця. Серед визволених - ті, хто був полонений окупантами в Маріуполі, на "Азовсталі", на Харківщині, Донеччині, у Бучі на Київщині, на острові Зміїний та на ЧАЕС.