НБУ курс:

USD

41,25

+0,03

EUR

45,71

--0,44

Готівковий курс:

USD

41,50

41,42

EUR

46,15

46,00

Україна представить свій стенд на Франкфуртському книжковому ярмарку

Україна представить свій стенд на Франкфуртському книжковому ярмарку
Фото: Пресслужба МКСК

З 16 до 20 жовтня 2024 року Україна буде представлена на головній книжковій події світу – Франкфуртському книжковому ярмарку. 

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомляє Міністерство культури та стратегічних комунікацій (МКСК).

Цьогорічна основна тема України — "Повернення голосу", яка підкреслює важливість відновлення національного голосу на світовій арені.

Зазначається, що протягом п’яти днів автори, перекладачі, журналісти та громадські діячі братимуть участь у міжнародних дискусіях, присвячених літературі, мистецтву та сучасній українській поезії. Окремий акцент буде зроблено на демонстрації кримськотатарської культури.

Згідно з повідомленням МКСК, Національний стенд України організований Українським інститутом книги, Мистецьким Арсеналом, Goethe-Institut в Україні та Українським інститутом.

Також окремі стенди матимуть ще Мистецький Арсенал, Ua Comix та відомий видавець  Олександр Савчук.

Нагадаємо, цьогоріч Україна була вперше офіційно представлена на Будапештському міжнародному книжковому фестивалі, що проходив з 26 по 29 вересня в столиці Угорщини.

Також варто зазначити, що за прогнозом генерального директора видавництва "Ранок" Віктора Круглова, у 2025 році роздрібна ціна книги може зрости мінімум на 20-30%. Він пояснив, що на ціну книжки найбільше впливає вартість поліграфічних послуг, яка значно збільшилась. Ще одним важливим фактором є відключення електроенергії: через них багато друкарень працюють на генераторах.