НБУ курс:

USD

41,22

--0,06

EUR

45,52

--0,19

Готівковий курс:

USD

41,50

41,42

EUR

46,14

45,92

Google додає в Gemini Live підтримку 40 нових мов

Google додає в Gemini Live підтримку 40 нових мов
Google додає в Gemini Live підтримку 40 нових мов

Компанія Google розширює можливості свого штучного інтелекту Gemini Live, додавши підтримку понад 40 нових мов. Це суттєво поліпшує доступність технології для користувачів по всьому світу, даючи змогу взаємодіяти з Gemini рідною мовою та виконувати різні завдання за допомогою голосових команд.

Про це повідомили у пресслужбі Google.

Завдяки цьому оновленню Gemini стане універсальним помічником для виконання завдань, взаємодії з програмами Google та природного спілкування рідною мовою.

Раніше Gemini Live був доступний лише англійською, але тепер його можливості розширено на більше мов для користувачів Android. Тепер люди зможуть спілкуватися, обговорювати ідеї та використовувати розмовний ШІ своїми мовами, причому одночасно підтримується до двох мов на одному пристрої. У найближчі тижні Google обіцяє подальше розширення підтримки мов та функцій.

Gemini Live дозволяє користувачам вести розмови так, як це роблять з друзями: обговорювати ідеї, тренуватися для презентацій, досліджувати нові теми або навіть планувати заходи. Завдяки 10 різним голосам на вибір можна індивідуально налаштувати тон і стиль для комфортного спілкування.

Як налаштувати мови в Gemini Live

Щоб налаштувати мови в Gemini Live, необхідно:

  1. Відкрити програму Google на телефоні або планшеті Android.
  2. Натиснути на зображення профілю у верхній частині.
  3. Обрати "Налаштування" > "Google Асистент" > "Мови".
  4. Обрати потрібну мову або додати другу мову для Gemini Live.

Повідомляється, що відтепер Gemini Live зможе інтегруватися з більшою кількістю сервісів Google, таких як Gmail, Карти, YouTube, Google Calendar, Tasks, Keep та іншими.

Це дозволить виконувати більше завдань безпосередньо через улюблені програми, наприклад знайти рецепт у Gmail і додати інгредієнти до списку покупок у Keep, перевірити вільний час у календарі та створити нагадування про купівлю квитків або ж дізнатися про прем’єру улюбленого фільму та створити нагадування про його перегляд.

Додамо, Google інтегрував Gemini у функцію Smart Reply у Gmail. Завдяки цьому користувачі отримають більш змістовні та детальні варіанти швидких відповідей, замість простих фраз на кшталт "Вже працюю над цим" або "Звучить чудово".