НБУ курс:

USD

41,36

+0,04

EUR

46,01

+0,21

Готівковий курс:

USD

41,60

41,50

EUR

46,15

46,00

Sony офіційно представила PlayStation 5 Pro: яка ціна

Sony офіційно представила PlayStation 5 Pro: яка ціна
PlayStation 5 Pro. Фото: Sony

10 вересня компанія Sony офіційно представила нову ігрову консоль PlayStation 5 Pro – вдосконалену версію PS5, яка пропонує значно покращену продуктивність, графіку та підтримку нових технологій.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомила пресслужба компанії.

PS5 Pro зберігає зовнішній вигляд і розміри базової PS5, що дозволяє використовувати її з наявними аксесуарами, такими як PlayStation VR2, DualSense Edge та контролер доступу. 

Основні характеристики PS5 Pro

Графічний процесор: PS5 Pro отримала оновлений графічний процесор з на 67% більшою кількістю обчислювальних одиниць у порівнянні з оригінальною PS5, що забезпечує на 45% швидший рендеринг і робить ігри більш плавними.

Трасування променів: Покращене трасування променів забезпечує більш реалістичне відображення світла та тіней, роблячи ігрові світи глибшими та більш деталізованими. Новий графічний процесор дозволяє променям відкидати світло до трьох разів швидше, ніж це можливо на базовій PS5.

Масштабування за допомогою штучного інтелекту: PS5 Pro використовує PlayStation Spectral Super Resolution, яка завдяки штучному інтелекту підвищує якість зображення, додаючи додаткові деталі для більшої реалістичності.

Підтримка VRR та 8K: Консоль підтримує змінну частоту оновлення (VRR) і виводить ігровий процес на новий рівень завдяки можливості відображати зображення з роздільною здатністю 8K.

PS5 Pro не тільки підтримує всі ігри для PS5, але й надає можливість використовувати PS5 Pro Game Boost, який покращує продуктивність понад 8500 зворотно сумісних ігор для PS4 і PS5.

Гравці можуть очікувати стабільніші частоти кадрів і покращену якість зображення у своїх улюблених іграх.

Деякі популярні ігри також отримають безкоштовні оновлення, щоб максимально використовувати можливості PS5 Pro.

Ціна консолі

Консоль PS5 Pro буде доступною за ціною 699,99 доларів у США чи 799,99 євро у Європі і включатиме 2 ТБ SSD, бездротовий контролер DualSense та гру Astro's Playroom. Попередні замовлення стартують 26 вересня 2024 року.

PS5 Pro доступна у вигляді бездискової консолі з можливістю окремо придбати дисковод Ultra HD Blu-ray та окрему підставку для вертикального розміщення.

PS5 Pro буде запущено 7 листопада 2024 року та буде доступна в роздрібних продавцях-учасниках і безпосередньо на PlayStation на direct.playstation.com. Попередні замовлення почнуться 26 вересня 2024 року.

Додамо, що 13 березня Sony випустила нове оновлення системи PlayStation 5 , яке покращує звук контролера і дозволяє змінювати яскравість індикатора живлення.