НБУ курс:

USD

41,21

+0,01

EUR

45,05

--0,08

Готівковий курс:

USD

41,45

41,40

EUR

45,55

45,44

Xbox буде продавати ігри безпосередньо в додатку для Android

Xbox буде продавати ігри безпосередньо в додатку для Android
Ілюстрація: ua.depositphotos.com

Компанія Microsoft планує скористатися тим, що суд США змушує Google  відкрити Google Play для сторонніх розробників і оновить свій мобільний додаток Xbox для Android, щоб дозволити користувачам купувати і грати в ігри Xbox на своїх мобільних пристроях.

Про це пише  The Verge.

Microsoft хоче ввести ці зміни наступного місяця, оскільки ухвала суду набирає чинності з 1 листопада.

"Рішення суду про відкриття мобільного магазину Google у США дозволить більше вибору та гнучкості. Наша місія полягає в тому, щоб дозволити більшій кількості гравців грати на більшій кількості пристроїв, тому ми раді повідомити, що, починаючи з листопада, гравці зможуть грати та купувати ігри Xbox безпосередньо з додатка Xbox на Android", - повідомила президент Xbox Сара Бонд.

Підтримка покупки в магазині Xbox безпосередньо в мобільному додатку Android дозволить Microsoft вільно продавати ігри Xbox на пристроях Android, а інтегровані функції Xbox Cloud Gaming означають, що люди зможуть одразу транслювати ігри на свої телефони після їх придбання.

Окремо Microsoft також працює над мобільним магазином Xbox на базі браузера, який спочатку планувалося запустити в липні. На першому етапі магазин запропонує користувачам різноманітні пропозиції та внутрішньоігрові предмети. Проте в перспективі платформа має стати домівкою для мобільних ігор від численних студій, що входять до складу Microsoft.

У серпні компанія повідомила про початок тестування веб-версії магазину для мобільних пристроїв. Представники Microsoft оптимістично оцінили прогрес, зазначивши: "Робота йде добре, і в майбутньому нам буде чим поділитися".

Повідомляється, що магазин додатків Google для Android є незаконною монополією, і пошуковому гіганту було наказано відкрити Play Store для конкуренції на три роки. Це означає, що розробникам більше не доведеться використовувати власну платіжну систему Google Play після того, як присяжні встановили, що Google незаконно прив’язав свою платіжну систему до свого магазину програм.

Проте, Google подала апеляційну скаргу на рішення суду.

Джерело фото: ua.depositphotos.com