НБУ курс:

USD

41,19

+0,02

EUR

45,13

--0,12

Готівковий курс:

USD

41,45

41,38

EUR

45,60

45,45

Zoom дозволить аватарам ШІ спілкуватися на зустрічах замість користувача

Zoom дозволить аватарам ШІ спілкуватися на зустрічах замість користувача
Ілюстрація: ua.depositphotos.com

Компанія Zoom оголосила про можливість створення персоналізованих аватарів ШІ, які зможуть взаємодіяти з командою користувача від його імені. Ця функція, яка стане доступною на початку наступного року, дозволить користувачам створювати аватари, що виглядатимуть і звучатимуть, як вони самі.

Про це пише The Verge.

Щоб створити свого цифрового двійника, користувачам потрібно буде записати коротке відео, яке використовуватиметься для моделювання аватара. Далі, цей аватар зможе надсилати короткі повідомлення або записувати відеокліпи за вказівками користувача.

"Сьогодні на цю сесію, в ідеалі, мені не потрібно приєднуватися. Я можу надіслати свою цифрову версію, щоб приєднатися, щоб я міг піти на пляж. Або мені не потрібно перевіряти свою електронну пошту; цифрова версія мене може читати більшість електронних листів... Як [ми] використовуємо AI, як ми використовуємо Zoom Workplace, щоб повністю автоматизувати таку роботу? Це те, що дуже важливо для нас", – сказав генеральний директор Zoom Ерік Юань.

Однак, ця функція працюватиме лише з функцією кліпів Zoom , що дозволяє записувати короткі оновлення відео для колег.

Zoom також враховує можливі загрози зловживання технологією дипфейків. Компанія запроваджує заходи безпеки, зокрема аутентифікацію, водяні знаки та чітку політику використання, щоб уникнути неправомірного використання аватарів.

Ця функція стане частиною нового доповнення AI Companion і коштуватиме додатково $12 на місяць. Навіть без цього доповнення користувачі з платною підпискою Zoom зможуть створювати кліпи з використанням попередньо встановлених аватарів і голосів зі ШІ.

Повідомляється, що разом із аватарами зі штучним інтелектом новий спеціальний додаток Zoom дозволить інтегрувати штучний інтелект із більшою кількістю сторонніх додатків для продуктивності, таких як Zendesk і Asana, а також запровадить нові параметри персоналізації, які можна використовувати для створення власних шаблонів підсумків наради.

Нагадаємо, у квітні Google випустив оновлення для Google Meet, яке дозволяє користувачам плавно переходити між різними пристроями під час активного відео виклику не втрачаючи при цьому з'єднання.

Джерело фото: ua.depositphotos.com