НБУ курс:

USD

41,23

+0,01

EUR

44,91

--0,01

Готівковий курс:

USD

41,49

41,42

EUR

45,45

45,30

Без ВЛК і ТЦК: в "Дії" запустили рекрутинг до Армії дронів

Без ВЛК і ТЦК: в "Дії" запустили рекрутинг до Армії дронів
Ілюстрація: скріншот з презентації

У "Дії" додали можливість долучитися до підрозділів БпЛА без відвідування територіальних центрів комплектування (ТЦК). Процес максимально спрощений — подати заявку можна онлайн, після чого проводиться співбесіда і підписання контракту.

Про це повідомив очільник Мінцифри Михайло Федоров.

За його словами, рекрут самостійно обирає підрозділ, до якого хочете приєднатися, без розподілу через ТЦК, а  після підписання контракту одразу йде на базову військову підготовку.

Придатність до служби підтверджується під час подання заявки, тому проходження ВЛК (військово-лікарської комісії) не потрібно.

Як працює вступ до Армії дронів

За словами Федорова, рекрутинг у "Дії" нагадує пошук роботи. Рекрут обирає бригаду або підрозділ за фільтрами і подає одну чи кілька заявок.

Можна обрати будь-який напрям, пов’язаний із БпЛА: від оператора дронів до інженера. Після цього підписується контракт.

"Дрони стали геймчейнджерами на полі бою, пташки за кілька тисяч знищують техніку за мільйони. Ставайте частиною війни технологій — подавайте заяву про рекрутинг у Дії, щоб бачити результати своєї роботи в новинах", - написав Федоров і додав, що це нова можливість для підрозділів швидко і безпосередньо "забронювати" мотивованого бійця.

Нагадаємо, Армія дронів — це спільний проєкт Генштабу ЗСУ, Міноборони, Мінцифри та Держспецзв’язку за підтримки Президента України і фандрейзингової платформи UNITED24. Завдяки дронам українська армія отримує стратегічну перевагу на полі бою, знищуючи ворожу техніку та проводячи розвідку.

Додамо, Міністерство оборони запустило застосунок "Армія+" у серпні 2024 року. Він доступний на платформах App Store та Google Play. "Армія+" перетворять на універсального цифрового помічника військовослужбовця: в наступній версії з'являться функції навчання, а в майбутньому - електронний військовий квиток та соціальні послуги і бонуси від бізнесів.