НБУ курс:

USD

41,17

--0,04

EUR

45,95

--0,01

Готівковий курс:

USD

41,55

41,46

EUR

46,45

46,30

Держспецзв’язку презентувала новий інструмент оцінки кібербезпеки

Держспецзв’язку презентувала новий інструмент оцінки кібербезпеки
Ілюстрація: ua.depositphotos.com

Держспецзв’язку провела презентацію інструменту оцінки кібербезпеки CSET (Cybersecurity Evaluation Tool) та провела практичне заняття з його використання. 

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це йдеться на сайті служби.

Цей інструмент був адаптований та перекладений українською мовою в межах співпраці з Агентством з кібербезпеки та безпеки інфраструктури США (CISA).

У заході взяли участь представники Міністерства охорони здоров’я, Київської обласної державної адміністрації, Державної податкової служби, Національного депозитарію та Міністерства розвитку громад і територій України.

Інструмент допоможе державним установам і критичним інфраструктурним операторам самостійно проводити оцінки кібербезпеки, виявляти вразливі місця та покращувати стан ІТ систем і систем автоматизованого управління.

Директор Департаменту кіберзахисту Держспецзв’язку Ігор Мальченюк наголосив на важливості цього інструменту для підвищення рівня кібербезпеки в Україні, особливо в умовах сучасних загроз.

Презентація стала можливою завдяки підтримці Проєкту USAID "Кібербезпека критично важливої інфраструктури України". Учасники змогли ознайомитися з роботою інструменту та отримати відповіді на всі запитання.

Додамо, для того щоб підвищити обізнаність населення з цього питання,  "Дія.Освіта" спільно з проєктом USAID Кібербезпека запускають інформаційну кампанію з кібергігієни, що покликана навчити українців протистояти кіберзлочинцям. 

Джерело фото: ua.depositphotos.com