НБУ курс:

USD

41,17

--0,04

EUR

45,95

--0,01

Готівковий курс:

USD

41,55

41,46

EUR

46,45

46,30

Epic Games ініціює судовий процес проти Google і Samsung за порушення антимонопольних законів

Epic Games ініціює судовий процес проти Google і Samsung за порушення антимонопольних законів
Ілюстрація: ua.depositphotos.com

Компанія Epic Games, розробник відомої гри "Fortnite", звинуватила Google та Samsung у змові, спрямованій на блокування конкурентних додатків. Про це повідомляє Reuters.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

У понеділок Epic Games оголосила про намір подати позов до федерального суду США в Каліфорнії, звинувачуючи Samsung і Google у порушенні антимонопольних законів. Компанія стверджує, що функція безпеки Samsung під назвою Auto Blocker була розроблена для того, щоб перешкоджати користувачам завантажувати додатки з альтернативних джерел, окрім магазинів Google Play та Samsung Galaxy.

"Йдеться про недобросовісну конкуренцію шляхом введення користувачів в оману, вважаючи, що продукти конкурентів нижчі за продукти самої компанії", — сказав журналістам виконавчий директор Epic Тім Суїні.

Він додав, що Google "грає роль захисника" користувачів, стверджуючи, що забороняє встановлення програм з невідомих джерел.

"Google робить вигляд, що забезпечує безпеку користувача, кажучи, що вам заборонено встановлювати програми з невідомих джерел. Ну, Google знає, що таке Fortnite (гра ред.), оскільки вони поширювали його в минулому", - заявив Тім Суїні.

Компанія Samsung, у свою чергу, заявила про намір "рішуче оскаржити" звинувачення Epic, зазначивши, що їх функції були розроблені з урахуванням безпеки та контролю за конфіденційністю. Компанія додала, що користувачі можуть у будь-який момент вимкнути Auto Blocker.

Втім, Epic також стверджує, що ця функція була створена, щоб зменшити наслідки рішення американського суду, яке Epic виграла проти Google у грудні 2023 року, зобов'язуючи компанію полегшити доступ до додатків з інших джерел. 

Компанія має намір висловити свої побоювання і регуляторам Європейського Союзу, які вже розслідують бізнес-практики Google.

Нагадаємо, що 10 вересня Google програв апеляцію в антимонопольному суді Люксембурга і змушений сплатити штраф у розмірі 2,42 мільярда євро, накладений Європейською комісією сім років тому.

Також Epic Games раніше подавала позови проти Google і Apple через комісії до 30% на платежі в магазинах додатків. Після майже чотирьох років заборони гра "Fortnite" знову стала доступною на iPhone в Європейському Союзі та на пристроях Android минулого місяця.

Джерело фото: ua.depositphotos.com