НБУ курс:

USD

41,37

+0,02

EUR

46,04

+0,05

Готівковий курс:

USD

41,65

41,55

EUR

46,50

46,35

Google та Volkswagen створюють ШІ-помічника для водіїв

Google та Volkswagen створюють ШІ-помічника для водіїв
Фото: Depositphotos

Google надає Volkswagen технології для розробки штучного інтелекту в мобільному додатку, який допомагатиме водіям, у межах стратегії розвитку корпоративних додатків на основі ШІ. Про це повідомляє Reuters.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Новий ШІ-асистент дозволить водіям Volkswagen отримувати інформацію за допомогою смартфона. Наприклад, користувачі можуть запитати: "Як замінити колесо?" або навести камеру телефону на приладову панель, щоб отримати потрібну інформацію. 

Асистент використовує великі мовні моделі Gemini від Google, які здатні генерувати відповіді на основі природної мови, та обробляє інформацію через хмарні технології.

Водночас для налаштування ШІ-асистента були додані специфічні дані, включаючи інструкції для власників автомобілів Volkswagen та відео з YouTube про технічне обслуговування. 

Генеральний директор Google Cloud Томас Куріан пояснив, що створення цього продукту було складним через те, що потрібно обробляти текст, зображення та відео одночасно. Він також наголосив, що система не просто переводить текст, а глибоко аналізує та поєднує різні типи даних.

Асистент вже доступний для 120 000 власників моделей Volkswagen Atlas і Atlas Cross Sport, а в 2025 році буде розширений на інші автомобілі Volkswagen, починаючи з 2020 року випуску.

Однак більш детальної інформації про використання свого ШI-асистентаї представники Volkswagen поки що не надали.

Фото: ua.depositphotos.com