НБУ курс:

USD

41,36

+0,04

EUR

46,01

+0,21

Готівковий курс:

USD

41,60

41,50

EUR

46,15

46,00

Кінець епохи: Microsoft відмовляється від класичної "Панелі керування" у Windows

Windows
Фото: Freepik

Microsoft збирається відмовитися від класичної "Панелі керування" у своїй новітній операційній системі Windows 11. 

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомила пресслужба Microsoft.

Зазначається, що компанія продовжує впроваджувати в Windows 11 нові функції, водночас позбуваючись старих, які, на думку розробників, уже вичерпали свою актуальність і мають поступитися місцем більш сучасним додаткам.

Повідомляється, що чергове нововведення торкнеться "Панелі управління".

У Microsoft також підкреслили, що хоча "Панель керування" залишається в Windows з міркувань сумісності та для забезпечення доступу до певних налаштувань, які ще не були перенесені, користувачам рекомендується використовувати більш сучасний та оптимізований застосунок "Налаштування".

Точних термінів відмови від "Панелі управління" в компанії не називають.

Поки Microsoft ще потрібно перенести деякі налаштування з панелі керування у налаштування, однак щойно все буде зроблено, панель, ймовірно, назавжди приберуть з Windows 11.

Як пише Neowin, чутки про бажання компанії прибрати панель керування зі системи вперше з’явилися ще у 2011 році напередодні релізу Windows 8. У 2015 році керівники компанії навіть підтверджували, що мають наміри повністю замінити панель керування новою програмою налаштувань.

"Панель керування" з'явилася ще у версії Windows 1.0 у 1985 році. Відтоді вона була основою операційної системи протягом майже чотирьох десятиліть. За весь цей час панель керування не зазнала значних змін у своєму дизайні попри давній намір замінити її.

Нагадаємо, у бета-тестуванні Windows тепер доступна можливість доступу до файлів телефону Android у Провіднику файлів. Інсайдери Windows можуть переглядати та керувати файлами на телефоні.