НБУ курс:

USD

41,17

--0,04

EUR

45,95

--0,01

Готівковий курс:

USD

41,55

41,46

EUR

46,45

46,30

Три стартапи від учасників Brave1 перемогли на IT Arena Startup Competition

Три стартапи від учасників Brave1 перемогли на IT Arena Startup Competition
Фото: Мінцифри

Учасники кластера Brave1 та програм USF стали переможцями конкурсу стартапів IT Arena Startup Competition — платформи для пошуку найкращих технологічних рішень.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомив очільник Мінцифри Михайло Федоров.

За його словами, Startup Competition — найбільший конкурс стартапів в Україні, який проходить у межах технологічної конференції IT Arena. Усі нагороди в категорії defense забрали учасники Brave1.

Стартапи отримали $15 тисяч, $10 тисяч і $5 тисяч на розвиток та масштабування розробок. Загалом у змаганнях брали участь 60 команд. Серед їхніх проєктів було 30 оборонних стартапів і 30 цивільних.

Переможцями defense tech-треку стали:

  • Oko Camera — розробник модулів тепловізійного бачення для БПЛА, які допомагають військовим ефективно вражати цілі навіть вночі. Виграли грант $15 тисяч; 
  • Vidar Systems — розробник акустичних технологій, які дають змогу виявити ворожу артилерію за звуком пострілу. Грант $10 тисяч;
  • NORDA Dynamics — автор систем автономного пілотування та наведення для БПЛА. Грант $5 тисяч.

Розробки вже працюють на фронті, а гранти допоможуть масштабувати виробництво та зробити їх ще ефективнішими для Сил оборони.

Окрім цього, переможцями традиційного треку IT Arena Startup Competition стали:

  • eXtra Vision — застосунок на основі штучного інтелекту для перетворення медичних знімків (КТ/МРТ) у 3D-модель;
  • Bliss Brain — мобільний застосунок, який створює персоналізовані медитації за допомогою ШІ; 
  • Aspichi Luminify — VR-платформа для інтерактивного стримінгу 360-градусного просторового відео та аудіо.

Повідомляється, що стартапи-переможці брали активну участь у програмах Українського фонду стартапів — eXtra Vision та Bliss Brain залучили по $25 000 у межах грантової програми USF та UMAEF. Aspichy Luminify є учасником українських делегацій на міжнародних технологічних конференціях — Web Summit, TechChill, Invest in Bravery, Startup Grind Global та інші.   

Нагадаємо, український оборонний стартап Swarmer, що спеціалізується на розробці рішень для координації груп дронів за допомогою штучного інтелекту, оголосив про успішне завершення раунду початкового фінансування в розмірі $2,7 млн.

Інший український стартап Osavul, що спеціалізується на медіааналітиці з використанням штучного інтелекту, успішно завершила раунд фінансування late seed, залучивши $3 млн від трьох європейських інвестиційних фондів.