В грудні запустять Starlink для транспортних засобів

В грудні запустять Starlink для транспортних засобів

Компанія SpaceX мільярдера Ілона Маска оголосила, що послуга супутникового інтернету Starlink for RVs з грудня 2022 року буде доступна для транспортних засобів, забезпечуючи доступ до мережі під час руху. Про це повідомила пресслужба компанії.

У той час як стандартний сервіс Starlink використовує супутникову антену SpaceX за 599 доларів, для використання Starlink під час руху потрібна інша антена, яка коштуватиме 2500 доларів. Тариф лишиться незмінним — 135 доларів на місяц.

"Мережеві ресурси втратять пріоритетність для користувачів Starlink for RVs порівняно з іншими службами Starlink, які призводять до погіршення якості обслуговування та зниження швидкості в перевантажених районах і в години пік", — йдеться в технічній документації до компанії.

Тобто, нові термінали Starlink for RV стануть більш корисними для користувачів, яким зв'язок потрібен і під час руху, адже при використанні звичайних терміналів, їм потрібно було зупинятися, щоб налаштувати доступ до супутникового інтернету. Після початку руху зв'язок міг перериватися.

В SpaceX запевнили, що апаратне забезпечення розроблено таким чином, щоб бути стійким до атмосферних впливів. Спочатку доступ до Starlink for RV отримають лише користувачі у північній Канаді та деяких штатах Америки, ймовірно, в подальшому географія розшириться.

Нагадаємо, що раніше компанія SpaceX звернулася до Міноборони США з проханням узяти на себе оплату послуг супутникового інтернет-зв’язку в Україні, який забезпечується терміналами Starlink, переданими як допомога нашій країні.

Але згодом Маск заявив, що продовжить безкоштовно забезпечувати супутниковий зв’язок Starlink в Україні.