НБУ курс:

USD

41,36

+0,04

EUR

46,01

+0,21

Готівковий курс:

USD

41,60

41,50

EUR

46,15

46,00

Засновника Telegram Павла Дурова звільнили з-під варти в Парижі - ЗМІ

Засновника Telegram Павла Дурова звільнили з-під варти в Парижі - ЗМІ
Фото: instagram.com/durov

Засновника Telegram Павла Дурова звільнили з-під варти в Парижі 28 серпня. Рішення суду було ухвалене в рамках розслідування, яке розпочалося через його відмову співпрацювати з французькими правоохоронцями.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Як повідомляє BFMTV, що слідчий суддя Парижа ухвалив рішення про звільнення Дурова з-під варти, що може передувати його допиту і можливому висуненню обвинувачення.

Додамо, що звільнення з-під варти не означає повної свободи. Звільнення з-під варти є підготовчим етапом для подальшого розслідування і можливих юридичних наслідків.

Франція оголосила в розшук брата Павла Дурова

Французька влада видала ордери на арешт Павла Дурова, генерального директора Telegram, і його брата Миколи, співзасновника компанії. Як повідомляє Politico, ордери були видані 25 березня через відмову Telegram співпрацювати зі слідством, яке розслідує випадки сексуального насильства над дітьми.

Документи свідчать про значну відмову Telegram від співпраці з французькими та європейськими правоохоронцями. Розслідування розпочалося кілька місяців до видання ордерів і включає звинувачення у "співучасті у зберіганні, розповсюдженні та наданні порнографічних зображень неповнолітніх".

Прокуратура відмовилася коментувати ордери на арешт братів Дурових, посилаючись на таємницю слідства, і наразі невідоме місцеперебування Миколи Дурова.

Адвокат Павла Дурова також відмовився коментувати ситуацію. Відомостей про те, чи видано ордер на арешт віцепрезидента Telegram Іллі Перекопського, немає.

У чому звинувачують Дурова

За даними виданняTF1, у Франції Дурову можуть висунути звинувачення, пов'язані з тероризмом, наркотиками, шахрайством, відмиванням грошей, продажем краденого і сексуалізованими злочинами проти дітей. Усе це - через відсутність модерації в Telegram, а також через відмову адміністрації месенджера співпрацювати з владою та застосування різноманітних інструментів Telegram, таких як криптовалюта та одноразовий номер.

Французькі правоохоронні органи вважають Дурова співучасником злочинів, скоєних за допомогою Telegram, у зв'язку з відмовою від модерації контенту, зазначає співрозмовник BFMTV.

Звідси тяжкість статей, які закидають, як пишуть французькі ЗМІ, засновнику Telegram - йому може загрожувати до 20 років ув'язнення.

При цьому прихильники Дурова стверджують, що звинувачення, що звучать у пресі, зі сприяння наркобізнесу і терористам - це наратив, покликаний виправдати тиск на "єдиний вільний месенджер".

Втім, президент Франції Емманюель Макрон повідомив, що арешт засновника Telegram Павла Дурова не має політичних мотивів

Він також підкреслив, що Франція залишається відданою принципам свободи слова та інновацій, і що країна дотримується верховенства права, захищаючи свободи як у соціальних мережах, так і в реальному житті.