НБУ курс:

USD

41,41

+0,05

EUR

46,12

+0,12

Готівковий курс:

USD

41,80

41,72

EUR

46,60

46,44

Жодним чином не є політичним рішенням: Макрон вперше прокоментував затримання Дурова

Жодним чином не є політичним рішенням: Макрон вперше прокоментував затримання Дурова
Фото: instagram.com/durov

Президент Франції Емманюель Макрон підтвердив, що затримання засновника Telegram Павла Дурова в Парижі не має політичних мотивів. Про це політик написав у Х.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

"Арешт на французькій землі відбувся в рамках поточного судового розслідування. Це жодним чином не є політичним рішенням", - написав Макрон.

Він також наголосив, що Франція залишається відданою свободі вираження поглядів і комунікації, а також інноваціям і духу підприємництва. За його словами, країна дотримується верховенства права, де свободи захищені законом як у соціальних мережах, так і в реальному житті.

У чому звинувачують Дурова

За даними видання TF1, у Франції Дурову можуть висунути звинувачення, пов'язані з тероризмом, наркотиками, шахрайством, відмиванням грошей, продажем краденого і сексуалізованими злочинами проти дітей. Усе це - через відсутність модерації в Telegram, а також через відмову адміністрації месенджера співпрацювати з владою та застосування різноманітних інструментів Telegram, таких як криптовалюта та одноразовий номер.

Французькі правоохоронні органи вважають Дурова співучасником злочинів, скоєних за допомогою Telegram, у зв'язку з відмовою від модерації контенту, зазначає співрозмовник BFMTV.

Звідси тяжкість статей, які закидають, як пишуть французькі ЗМІ, засновнику Telegram - йому може загрожувати до 20 років ув'язнення.

При цьому прихильники Дурова стверджують, що звинувачення, що звучать у пресі, зі сприяння наркобізнесу і терористам - це наратив, покликаний виправдати тиск на "єдиний вільний месенджер".