НБУ курс:

USD

41,28

+0,03

EUR

45,71

+0,00

Готівковий курс:

USD

41,50

41,42

EUR

46,14

45,92

АРМА підписало договори на управління 10 суднами, включаючи Emmakris III

АРМА підписало договори на управління 10 суднами, включаючи Emmakris III
Emmakris III. Фото: АРМА

Агентство з розшуку та менеджменту активів підписано договори з приватним підприємством “Марінекс” на управління десятьма суднами, серед яких суховантажне судно Emmakris III. Про це повідомила голова АРМА Олена Дума.

Зазначається, що ПП “Марінекс” перемогло у відкритому конкурсі, після чого АРМА провела додаткові перевірки для мінімізації корупційних ризиків та зв’язків компанії з державою-агресором. 

Додамо, що відповідно до даних Youcontrol, уповноваженою особою ПП "Марінекс" є Самусенко Ірина. Основний вид діяльності компанії -  обслуговування водного транспорту.

Відтак за новими договорами, щомісячні гарантійні платежі до державного бюджету становитимуть понад 5,7 мільйона гривень, що значно перевищує 10 тисяч гривень, які забезпечував попередній управитель.

"Лише за один місяць держава отримає більше, ніж за 4 роки попереднього управління", - додала Олена Дума.

Однак особливої уваги заслуговує судно Emmakris III, яке вперше передається в управління. Хоча воно не може залишати порт "Чорноморськ" згідно з ухвалою суду, судно дозволено використовувати як плавуче зерносховище.

Незалежний оцінювач також підтвердив можливість ефективної експлуатації Emmakris III.

Нагадаємо, що АРМА 7 серпня оголосило про конкурс на відбір управителя для суховантажного судна Emmakris III, яке оцінено в майже 109 млн гривень.

Про судно Emmakris III

Судно Emmakris III побудоване в 2000 році, має 7 трюмів з вантажопідйомністю 73 281 тонну дедвейту та осадкою 6,8 метра.

Його загальна довжина складає 225 метрів, а ширина – 32,26 метра.

Судно знаходиться в задовільному стані і може використовуватися, зокрема, як плавуче зерносховище для перевалки та зберігання сухих вантажів. 

Через обмежені можливості портової інфраструктури Одеської області щодо перевалки сипучих (зернових) вантажів даний актив може мати високу інвестиційну зацікавленість операторів ринку. Судно оцінено в майже 109 млн гривень.

Реєстровим власником EMMAKRIS III є компанія Greater Bloom Limited з ОАЕ, фактичним – російська компанія ТОВ Лінтер, зареєстрована в місті Ростов-на-Дону.