НБУ курс:

USD

41,23

+0,01

EUR

44,91

--0,01

Готівковий курс:

USD

41,49

41,42

EUR

45,45

45,30

АРМА уклало договір на управління 434 залізничними вагонами

АРМА уклало договір на управління 434 залізничними вагонами
Фото: Пресслужба АРМА

Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) підписало з представниками ТОВ "Фінансово-промислова компанія "Ресурсгруп" договір на управління 434 вагонами, які раніше були арештовані та перебували в користуванні "Укрзалізниці". 

Про це повідомляє пресслужба агентства.

Згідно з інформацією "Укрзалізниці", у 2023 році вагони не використовувалися за своїм призначенням. 

В АРМА зауважують, що вагони потребують проведення технічного огляду, ремонту  та сертифікації щодо їх експлуатації та цільового використання, що потребує додаткових видатків від управителя. При цьому, управителем буде забезпечено надходження до державного бюджету у розмірі 85% від отриманого прибутку.

Раніше АРМА провело відкритий конкурс на управління цим активом. За його результатами переможцем було обрано ТОВ "Фінансово-промислова компанія "Ресурсгруп".

Директор Департаменту менеджменту активів АРМА Ігор Чулой зауважив, що підписання цього договору є важливим кроком у напрямку збільшення надходжень до державного бюджету.

Він також нагадав, що триває робота по обранню управителів для наступних лотів: 17 799  вагонів, які будуть згруповані за призначенням, 2 604 вагонів, 100 вагонів. 

Що відомо про нового управителя для понад 400 вагонів УЗ

Згідно з даними Youcontrol, основний вид діяльності ТОВ "Фінансово-промислова компанія "Ресурсгруп" – "46.90 Неспеціалізована оптова торгівля".

Розмір статутного капіталу юридичної особи складає 1 000 000 грн, а уповноваженою особою компанії є Біленький Дмитро Валерійович. Водночас він же є і кінцевим бенефіціаром зі 100%-ю часткою в статутному капіталі.

Що входить в обов'язки нового управителя

Згідно з умовами договору новий управитель зобов’язався сплачувати 85% від отриманого доходу до державного бюджету із встановленим мінімальним гарантійним платежем, допоки не розпочне постійну діяльність щодо управління активом.

Водночас, Нацагентство звернулося із відповідним листом до правоохоронних органів здійснити перевірку переможця конкурсу на приналежність або зв'язки з представниками держави-агресора. 

Нагадаємо, ці залізничні вагони належали компаніям з РФ та Білорусі.