Головою правління "Укрзалізниці" призначили Євгена Лященка

Євген Лященко
Новий голова правління "Укрзалізниці" Євген Лященко. Фото: "Медіа Група Україна"

Кабінет міністрів України призначив Євгена Лященка головою правління АТ "Укрзалізниця" строком на 2 роки. Раніше він був членом правління компанії і відповідав за фінансовий блок. Про це повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

За його словами, наразі перед новим головою правління стоять три ключові завдання:

  • продовження реформи "Укрзалізниці": виділення окремих бізнес-вертикалей відповідно до сфери діяльності (пасажирська, вантажна, виробнича й інфраструктурна) та відповідність до європейського законодавства, особливо в питаннях безпеки й інклюзивності;
  • виконання інвестиційної програми, зокрема, розвиток експортних шляхів та створення необхідної інфраструктури, електрифікація залізничних ділянок тощо; 
  • вихід компанії на беззбитковість.

Євген Лященко з 2012 року обіймав посаду фінансового директора "Медіа Група Україна", а в липні 2014 року був призначений директором холдингу Ріната Ахметова, де працював до 2019 року.

Членом правління УЗ він став у 2021 році. До цього Лященко був позаштатним радником тодішнього голови правління компанії Олександра Камишіна.

Нагадаємо, 28 лютого Олександр Камишін повідомив, що подав у відставку, зазначивши, що очолить офіс із євроінтеграції "Укрзалізниці" в Європі. Пізніше Камишін став позаштатним радником президента України Володимира Зеленського.

21 березня Верховна Рада проголосувала за призначення Олександра Камишіна на посаду міністра з питань стратегічних галузей промисловості.