НБУ курс:

USD

41,44

--0,01

EUR

46,24

+0,13

Готівковий курс:

USD

41,74

41,65

EUR

46,60

46,40

Літак "Нової пошти" виконав перший рейс у Європі під прапором України (ВІДЕО)

Літак "Нової пошти" виконав перший рейс у Європі під прапором України (ВІДЕО)
Фото: пресслужба NOVA

Boeing 737-800SF із флоту авіакомпанії Supernova Airlines групи компаній Nova ("Нова пошта") виконав перший рейс між європейськими аеропортами.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомила пресслужба Nova.

Зазначається, що 18 вересня 2024 року авіакомпанія Supernova Airlines виконала перший рейс на власному літаку Boeing 737-800SF під прапором України, з українськими реєстраційними знаками UR-NPA.

Уточнюється, що це був сертифікаційний політ - один з завершальних кроків в процесі введення Державіаслужбою України типу Boeing 737-800SF до сертифікату експлуатанта авіакомпанії Supernova.

Авіакомпанія планує розпочати регулярну комерційну експлуатацію літака в зимовому сезоні 2024-2025 року.

Більш детально про плани польотів авіакомпанія пообіцяла повідомити пізніше.

Зауважимо, Supernova Airlines — це нещодавно створена дочірня компанія групи компаній NOVA, яка має на меті забезпечити швидку доставку пошти, електронної комерції та вантажів магістральними маршрутами до та з України.

Авіакомпанія Supernova Airlines 6 січня 2023 року отримала український сертифікат експлуатанта, що надає можливість розпочати вантажні авіарейси.

До початку широкомасштабного вторгнення Росії в Україну "Нова пошта" планувала отримати два вантажні літаки Boeing 757-200F, і навіть мала попередні домовленості про їхній лізинг. На них поштовий оператор планував налагодити прямі рейси із США та Китаю до України.

Зараз у парку Supernova Airlines наявні два літаки Ан-26, які можуть здійснювати перельоти регіональними маршрутами.

Boeing 737-800 з флоту авіакомпанії Supernova Airlines 18 червня 2024 року виконав технічний рейс за маршрутом Гуанчжоу (Китай) – Вільнюс (Литва) з технічною зупинкою в аеропорту Ташкента, повідомляв співзасновник “Нової пошти” В’ячеслав Клімов.

"Літак виконав технічний переліт. Він не перевозив вантажі і цей рейс не слід розглядати як повноцінний початок комерційної діяльності SuperNova Airlines", – сказав Клімов.

Він наголошував, що авіакомпанія готується до виконання комерційних cargo-рейсів, але підготовка – складний процес, що потребує часу. Коли це станеться Клімов не уточнив, але не виключив, що до кінця року.

Нагадаємо, у січні 2024 року група компаній "Нова пошта"змінила назву на Nova. Це пов’язано з тим, що фірма розширила свій функціонал і вийшла за межі надання лише поштових послуг.