НБУ курс:

USD

41,22

-0,00

EUR

45,52

-0,00

Готівковий курс:

USD

41,50

41,43

EUR

45,85

45,70

Шведська компанія Keolis передала Вінниччині шкільні автобуси

Шведська компанія Keolis передала Вінниччині шкільні автобуси
Фото: Вінницька ОВА

5 жовтня міжнародна шведська компанія громадського транспорту Keolis надала шкільні автобуси для підвозу учнів з восьми територіальних громад Вінницької області.

Про це повідомила перша заступниця начальника ОВА Наталя Заболотна.

За її словами, автобуси передбачені для шкіл у таких громадах як Бершадська, Гайсинська, Жмеринська, Калинівська, Могилів-Подільська, Погребищенська, Стрижавська та Ямпільська.

"Ці автобуси стануть важливим фактором підвищення доступності якісної освіти для дітей з сільської місцевості", — зазначила Заболотна.

Окрім цього, інша шведська організація Insamlingsstiftelsen Bläljus i Samverkan передала два пожежні автомобілі для Зарічненської та Рокитнівської громад Рівненської області.

У Рівненській облдержадміністрації зазначили, що це вже 12-та гуманітарна місія від Швеції. Раніше Рівненщина отримувала реанімобілі та автівки для ЗСУ, а також пожежне авто для потреб Головного управління ДСНС.

Швеція запустила програму підтримки українських громад

SALAR International, яка є частиною Асоціації муніципалітетів і регіонів Швеції, оголосила про офіційний запуск програми Polaris "Підтримка багаторівневого врядування в Україні".

Основною метою програми Polaris є сприяння реалізації реформи децентралізації та посилення спроможності українських громад під час війни та післявоєнного відновлення.

Проєкт розрахований на 4 роки та фінансуватиметься урядом Швеції через Агентство з питань міжнародної співпраці та розвитку (SIDA).

Нова програма дозволить надавати системну підтримку та допомогу у формуванні й реалізації регіональної політики та політики у сфері розвитку місцевого самоврядування. Також вона сприятиме розвитку спроможності українських громад впоратися з численними викликами, що постають перед ними в умовах війни.