НБУ курс:

USD

41,28

+0,03

EUR

45,71

+0,00

Готівковий курс:

USD

41,50

41,42

EUR

46,14

45,92

"Укрзалізниця" модернізувала ще чотири плацкартні вагони

"Укрзалізниця" модернізувала ще чотири плацкартні вагони
Фото: УЗ

“Укрзалізниця” завершила модернізацію ще чотирьох плацкартних вагонів. Усі роботи були проведені в Україні на власних виробничих потужностях компанії. Про це повідомляє пресслужба перевізника.

Зазначається, що від початку повномасштабного вторгнення "Укрзалізниця" вже відновила 33 пасажирські вагони, з яких 29 – плацкартні. 

Що було зроблено:

  • Оновлено інтер’єр та екстер'єр, зокрема лакове покриття та всі табло.
  • Облаштовано систему кондиціювання.
  • Встановлено вакуумні туалети.
  • Додано маркування шрифтом Брайля.
  • Оновлено освітлення з індивідуальним керуванням.
  • Розміщено стандартні розетки, порти USB та Type-C біля місць пасажирів.

Також вагони вже укомплектовані новими матрацами та подушками.

Сьогодні, 3 вересня, вагони з цієї партії вирушать у перший рейс по маршруту поїзда №7/8 Київ – Чернівці. Відтепер склад буде повністю укомплектований модернізованими плацкартними вагонами, при цьому вартість проїзду залишиться без змін.

Також "Укрзалізниця" активно працює над оновленням пасажирського рухомого складу. Наразі в Україні триває будівництво чергової партії з 66 нових пасажирських вагонів.Перші вагони з цієї програми будуть готові до виходу на маршрути вже цієї осені. 

У новій партії будуть представлені купейні вагони, вагони СВ, чотири спеціалізовані вагони для осіб з інвалідністю, а також плацкартні вагони.

Усі вони матимуть базовий набір сучасних зручностей, зокрема: кондиціонери, вакуумні туалети, сповивальні столики, якісне кероване освітлення, розетки та порти USB/Type-C, кавомашини та системи відеоспостереження.

Також "Укрзалізниця" затвердила виділення понад 2,7 мільярдів гривень у 2024 році на розвиток пасажирського господарства та покращення клієнтського сервісу. З цієї суми планується витратити 695 мільйонів гривень на матеріали, 1,05 мільярда гривень - на запчастини, 417 мільйонів - на обладнання.