НБУ курс:

USD

41,21

--0,06

EUR

45,96

--0,24

Готівковий курс:

USD

41,55

41,45

EUR

46,55

46,39

“Укрзалізниця” починає проєктування багатофункціонального центру розвитку “Локо Сіті” (ФОТО)

Фото: Facebook-страница "Укрзализныци"
Фото: пресслужба "Укрзалізниці"

АТ “Укрзалізниця” починає проєктування багатофункціонального центру розвитку залізничників “Локо Сіті”, який  взимку 2024 року зруйнувала ворожа ракета

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомляє пресслужба "Укрзалізниці".

Зазначається, що у липні 2024 року Укрзалізниця розпочала відкритий конкурс та публічно запросила проєктні та архітектурні організації для обговорення реконструкції зруйнованого комплексу “Локомотив”.

У зустрічі взяли участь 17 компаній. Усім їм було надано доступ до об'єкта, продемонстровано руйнування та всі локації, включені в план розвитку комплексу, розіслане відповідне завдання щодо розробки концепції.

"Завдання передбачало не просто відновлення зруйнованого в тому вигляді, як воно було до ворожого удару, а комплексний розвиток території й перетворення її у багатофункціональний центр розвитку залізничників та молоді", - підкреслили в УЗ.

Хто переміг у конкурсі

Як повідомляється, на конкурс свої концепції представили пʼять компаній: ДП МОУ «ЦПІ», Balbek Bureau, Rembud project center, ТОВ «Спортпроект» та в колаборації урбан-бюро Big City Lab + PUPA. 

Переможець обирався за трьома критеріями: досвід виконання схожих робіт, ціна та власне ідея та пропрацьованість дизайн-концепції.

Враховуючи ці критерії, переможцем стала колаборація команди Big City Lab + PUPA. Кияни знайомі з реалізованою на практиці роботою цієї команди, наприклад, за проєктом урбан-парку на ВДНГ, який став одним з найвідвідуваніших масових спортивних об’єктів.

Переможна концепція враховує потреби спорту високих досягнень (адже комплекс є базою для професійної команди “Локомотив”), а також максимально задіює наявний простір для створення зон активної рекреації тисяч дітей, молоді, літніх людей, пропонує відкритий доступ для мешканців району.

Крім того, простір буде адаптований для маломобільних груп населення в контексті фізичної, інформаційної та цифрової безбарʼєрності (урбан-бюро Big City Lab є розробником альбому безбар'єрних рішень, який активно використовується при плануванні безбар’єрних просторів).

В "Укрзалізниці" зауважили, що надалі команда-переможець має деталізувати концепцію та розробити майстер-план із пофазовою реалізацією.

Фонд Говарда Баффета висловив попередню готовність профінансувати роботи з проєктування та перших фаз відбудови (найбільш нагальні елементи) цього важливого соціального центру.

В "Укрзалізниці" додали, що після того так само в повністю прозорий та конкурентний спосіб буде розроблено проєктно-кошторисну документацію та проведено відбір підрядників, які виконуватимуть безпосередньо будівельні роботи.

"За задумом, “Локо Сіті” буде одним із флагманських проєктів для української молоді, інтегрованим із транспортними можливостями Укрзалізниці доставляти до нього юних спортсменів з усієї країни", - наголосили в УЗ.

Нагадаємо, спортивний комплекс Укрзалізниці в Києві "Локомотив" було пошкоджено внаслідок ракетного обстрілу вранці 23 січня 2024 року.