НБУ курс:

USD

41,28

+0,03

EUR

45,71

+0,00

Готівковий курс:

USD

41,50

41,42

EUR

46,14

45,92

В Україні продовжили проєкт із підготовки водійок автобусів

В Україні продовжили проєкт із підготовки водійок автобусів
Фото: Freepik

Реєстрацію на участь у пілотному проєкті з підготовки водійок автобусів She Drives продовжили до 15 жовтня. 

Про це повідомляє Міністерство розвитку громад територій та інфраструктури України.

Про проєкт She Drives

Зазначається, що проєкт She Drives передбачає:

  • безкоштовне навчання;
  • підтримку менторів, менторок, а також кращих фахівців і фахівчинь транспортної галузі;
  • підготовку до роботи за європейськими стандартами;
  • працевлаштування у кращих транспортних компаніях країни.

Взяти участь у проєкті можуть жінки віком від 21 до 65 років з водійським посвідченням категорії «B», «C», «CE», «D1» та досвідом водіння від трьох років, які проживають у Дніпропетровській, Запорізькій, Київській, Львівській, Миколаївській, Полтавській та Чернігівській областях, а також у місті Київ.

Заповнити анкету на участь у проєкті можна буде до 15 жовтня за посиланням.

Зауважимо, пілотний проєкт з навчання та працевлаштування водійок автобусів реалізується ГО Фундація інституційного розвитку за ініціативи Міністерства розвитку громад та територій України в партнерстві зі структурою ООН Жінки та за фінансової підтримки Швеції.

Дефіцит робочих рук: жінок перенавчають чоловічим професіям

Мобілізація фахівців до лав ЗСУ стала важливим викликом для економіки, тому у Міністерстві економіки запропонували перекваліфіковувати жінок на ті професії, представники яких пішли воювати.

В першу чергу мова йде про жінок, які вже сьогодні опановують колись суто "чоловічі" професії. Наприклад, тілоохоронців, водіїв вантажівок, автобусів або навіть тракторів - такі зараз реалії ринку праці. Перекваліфікація спеціалістів, разом з працевлаштуванням ветеранів - це головні виклики для Уряду на ринку праці.

Нагадаємо, понад 1000 жінок подали заявки на участь у пілотному проєкті з підготовки водійок вантажівок. Цей проєкт не лише дає жінкам можливість отримати водійське посвідчення відповідної категорії, але й забезпечує їхнє подальше працевлаштування в транспортні компанії.