НБУ курс:

USD

41,22

--0,06

EUR

45,52

--0,19

Готівковий курс:

USD

41,50

41,42

EUR

46,14

45,92

Від системи "Шлях" відключили вже 208 перевізників

Від системи "Шлях" відключили вже 208 перевізників
Фото: Freepik

"Укртрансбезпека" має повноваження на відключення від системи “Шлях” перевізників за порушення військовозобов’язаними правил перетину державного кордону. Наразі з неї виключили вже 208 компаній.

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів голова "Укртрансбезпеки" Євген Зборовський.

"Станом на зараз нами відключено від системи "Шлях" 208 перевізників. Це ті випадки, коли є кримінальне провадження Служби безпеки України, Національної поліції, Прикордонної служби, ДБР. Тобто всього 208 компаній, про які є інформація, що хтось когось спеціально вніс у систему і про це згодом стало відомо правоохоронцям. Таким порушникам рішенням спеціальної комісії на три місяці закривається доступ до системи", - зауважив Зборовський.

Він підкреслив, що відповідальність за внесені у систему дані про водіїв несуть перевізники, про волонтерів – представники обласних військових адміністрацій. І впливати на цю інформацію жоден працівник Укртрансбезпеки не може.

Він зауважив, що система "Шлях" – це не про легальний виїзд за кордон.

"Вона запускалася для адміністрування господарської діяльності. У ній є вся інформація про перевізників, транспорт, дозволи та водіїв", - наголосив Зборовський.

Очільник "Укртрансбезпеки" нагадав, що система "Шлях", яка розпочала роботу на початку повномасштабного вторгнення, дозволила суттєво спростити логістику при перетині кордону. Наразі система забезпечує легальний трафік через кордон. За її допомогою за весь час перевізники здійснили 3 млн поїздок.

"При цьому ніхто нікуди масово не тікає. Якщо на таку кількість поїздок усього трохи більше 200 перевізників виявилися порушниками, то це означає, що для скоєння неправомірних дій системою "Шлях" скористалося дуже небагато українців", - резюмував Зборовський.

Нагадаємо, у жовтні 6 перевізників відключили від системи "Шлях" через системне порушення військовозобов’язаними правил перетину державного кордону.