Альфа-Банк погодив з НБУ довірену особу, якій передадуть права за акціями Фрідмана та Авена

Альфа-Банк погодив з НБУ довірену особу, якій передадуть права за акціями Фрідмана та Авена

"Альфа-Банк Україна" погодив із Національним банком кандидатуру Симеона Дянкова на позицію довіреної особи, якій буде передано право голосу за акціями підсанкційних акціонерів банку Михайла Фрідмана та Петра Авена.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Про це повідомила пресслужба "Альфа-Банку".

Таким чином, Дянков отримав право брати участь в управлінні банком. Він є болгарським економістом, державним діячем. З липня 2009 по березень 2013 року Дянков був міністром фінансів і віцепрем'єром уряду Болгарії.

Нагадаємо, Мінфін США ввів заходи, які повністю блокують роботу російського Альфа-банку, який є четвертою за своїми активами банківською установою в Росії, а також шести пов'язаних із нею установ у Росії, Нідерландах, Казахстані та на Кіпрі.

У НБУ уточнили, що Альфа-банк Україна не підпадає під ці санкції, оскільки є окремою юридичною особою. Фінустанова продовжує працювати у звичайному режимі.

Водночас Нацбанк, керуючись законодавством України, визнав ділову репутацію російських акціонерів банку, до яких застосовано міжнародні санкції, небездоганною та заборонив їм використовувати право голосу.

У НБУ наголосили, що це жодним чином не відображається на діяльності банку на території України.