Українці за перший місяць наторгували акціями через Альфа-Банк на 76 млн грн

альфа-банк sense
Фото: сайт Альфа-Банку Україна

Обсяг торгів акціями (купівель та продажів) за перший місяць роботи цієї функції у додатку Sense SuperApp від Альфа-Банку Україна склав 76 млн грн.

Як повідомляє прес-служба фінустанови, найбільшою популярністю серед клієнтів користувалися акції Apple, Intel, Coca-Cola, Pfizer, СSX та Microsoft.

Середній портфель інвестора складається з акцій 3-4 компаній у сумі близько 50 тисяч грн. Мінімальною угодою за місяць було придбання однієї акції за 936 грн, а максимальною – купівля 450 акцій за 2,7 млн грн.

Банк зазначає, що для зручності клієнтів впровадив єдиний комерційний курс для формування поточної ціни купівлі та продажу акцій, що дозволило максимально звузити спред котирувань у гривні.

Крім цього, протягом місяця фахівці банку збирали побажання клієнтів про те, в акції яких компаній вони хотіли б інвестувати, крім уже доступних у додатку Sense SuperApp.

31 січня в телеграм-каналі Investments Sense SuperApp було запущено голосування для визначення найбільш затребуваних: вони будуть додані в розділ "Інвестиції" Sense, причому найближчим часом.

Нагадаємо, що Альфа-Банк спочатку проводив тестування нового функціоналу Sense з 28 грудня до 10 січня. У ньому брало участь 11 тисяч людей. Після цього додаток з торгівлі акціями став доступним для всіх клієнтів банку.

Щоб ним скористатися, потрібно мати картку або поточний гривневий рахунок в Альфа-Банку Україна. Купувати у Sense можна навіть по одній акції. Ціни на них відповідають котируванням міжнародних бірж (торгова сесія доступна у робочі дні з 16:30 до 23:00). До 1 березня банк не стягує комісію за проведення угод з купівлі-продажу акцій.