Компаніям РФ, Китаю та ще семи країн обмежили доступ до американських технологій та товарів

Компаніям РФ, Китаю та ще семи країн обмежили доступ до американських технологій та товарів

США обмежили доступ до своїх технологій та товарів 39 компаніям із семи країн. З них 25 базуються в Китаї, решта – у Росії, ОАЕ, Литві, Пакистані, Сінгапурі, Великій Британії, Узбекистані та В'єтнамі. Про це повідомляє Міністерство торгівлі США, передає "Голос Америки".

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Всі ці компанії потрапили до "чорного списку" за порушення законів США про міжнародні санкції.

"Сьогоднішні дії посилають потужний сигнал організаціям та приватним особам у всьому світі - якщо вони намагаються допомогти Росії, Сполучені Штати їх також покарають", - наголосив заступник міністра торгівлі США Алан Естевес.

Американським компаніям потрібно буде отримувати ліцензію Міністерства торгівлі, якщо вони хоча продовжувати постачати товари та послуги тим, хто потрапив у "чорний список".

Міністерство торгівлі заявило, що китайські компанії, занесені до "чорного списку", постачали до Росії "товари, що викликають стурбованість" до війни і продовжують постачати російським контрагентам, на які США та їхні союзники наклали санкції.

Зазначимо, що раніше у Білому домі заявляли, що КНР загалом дотримується міжнародних санкцій, введених проти Росії після її вторгнення в Україну.

Нагадаємо, напередодні Міністерство фінансів США разом із Держдепартаментом оголосили про запровадження санкцій проти фізичних осіб, організацій, секторів оборонної та технологічної промисловості РФ. До цього США обклали російські товари 35% митом.

Джерело фото: ua.depositphotos.com