На Хмельниччині збудують комплекс з переробки твердих побутових відходів

На Хмельниччині збудують комплекс з переробки твердих побутових відходів

Вже встановлено 600 метрів периметрової огорожі та виконуються земляні роботи. 

У місті Старокостянтинів на Хмельниччині збудують комплекс із переробки твердих побутових відходів з елементами дегазації та рекультивації існуючого полігону.

Про це передає Укрінформ .

Про будівництво комплексу йдеться у рішенні Хмельницької обласної ради "Про хід виконання у 2020 році програми поводження з відходами у Хмельницькій області на 2018 – 2022 роки".

Так, вже завершується розробка проектної документації Харківським товариством з обмеженою відповідальністю "Діпрокомунбуд" на будівництво та реконструкцію комплексу з переробки твердих побутових відходів з елементами дегазації та рекультивації існуючого полігону видалення відходів. Загалом площа існуючого полігону твердих побутових відходів становить 4,61 га.

Також встановлено 600 метрів периметрового огородження заввишки 5 метрів та виконуються земляні роботи з влаштування двох технологічних карток для забезпечення прийому відходів.

Проект реконструкції передбачає встановлення вагового комплексу та дезбар'єру, облаштування технологічних карт, системи видалення та знешкодження біогазу та фільтрату, захист ґрунтових вод, мережу спостережних свердловин, необхідну кількість водовідвідних канав.

Нагадаємо, що корпорація "Біосфера" взялася переробляти поліетилен із McDonald's у сміттєві пакети.

Джерело фото: Depositphotos