НБУ курс:

USD

41,09

-0,00

EUR

45,59

-0,00

Готівковий курс:

USD

41,35

41,30

EUR

45,95

45,80

Бізнес-партнери власника OKKO стали бенефіціарами гірськолижного курорту у Карпатах

Фото: сайт горнолыжного комплекса "Захар Беркут"
Фото: сайт гірськолижного комплексу "Захар Беркут"

Львівські підприємці Богдан Куспісь та Іван Коцьо, які є бізнес-партнерами власника концерну "Галнафтогаз" (мережа АЗС ОККО) Віталія Антонова, стали бенефіціарами популярного гірськолижного комплексу "Захар Беркут" у Львівській області (ТОВ "Гірськолижний комплекс "Волосянка").

Як свідчать дані в Єдиному реєстрі юросіб та фізосіб-підприємців, комплекс, що належав львівському бізнесмену Оресту Шийку, 31 грудня 2021 року перейшов через ТОВ "Захар Беркут" та компанію з управління активами "Актив" до Куспіся та Коцьо.

Курорт "Захар Беркут" у селі Волосянка Славської селищної громади було відкрито у 2004 році. В комплекс входить готель, ресторан, три бугельні підйомники та крісельний підйомник. На території комплексу знаходиться 9 км гірськолижних трас, розташованих на схилах гір Звірець (1223 м) та Високий Верх (1244 м).

Як повідомляє Zaxid.net, голова Славської громади Володимир Бега підтвердив виданню інформацію про зміну власників комплексу, але розповісти про деталі угоди відмовився. За його словами, на базі "Захара Беркута" почнуть будувати новий гірськолижний курорт, який планується ще з 2017 року.

"Всі ці роки йшло вирішення земельних питань, і ці питання вже на 95% вирішені. І зараз є розуміння, що старт будівництва нового витягу буде з боку "Захара Беркута". А згодом по всьому хребту підуть спуски у бік Верхньої Рожанки та Волосянки", — зазначив він.

За словами селищного голови, відкрити новий курорт планується через два роки: ще торік на зустрічі з представниками Міністерства інфраструктури анонсувався зимовий сезон 2023/2024 року.

Як зазначає львівське ЗМІ, "Галнафтогаз" має намір вкласти в облаштування курорту 500 млн доларів і залучити австрійські та італійські компанії. Зокрема раніше анонсувалося, що на території комплексу облаштують лижні траси загальною протяжністю 75 км, а після добудови курорт зможе приймати 20-25 тисяч відвідувачів щодня.

Зазначається, що компанії холдингу ОККО "Рожанка Парк" та "СлавСкі" вже скупили майже 600 земельних ділянок загальною площею близько 500 га на території Славської громади. При цьому частина цих ділянок межує із гірськолижним курортом "Захар Беркут". Загалом під гірськолижний курорт планують задіяти гори Тростян, Погар, Високий Верх і Чорна Репа.

При цьому пізніше Шийко заявив Delo.ua, що курорт поки що залишається в його управлінні, оскільки угода ще не завершена.

"Я, як засновник гірськолижного комплексу "Захар Беркут", маю повідомити, що зараз тривають переговори з приводу входження групи компаній ОККО до складу учасників "Захара Беркута", але жодних кінцевих домовленостей не досягнуто. Водночас дійсно відбулися організаційні зміни у структурі власності ТОВ "Захар Беркут", але при цьому гірськолижний курорт продовжує перебувати в моєму управлінні та в управлінні мого сина Романа Шийка", - сказав він.

За словами бізнесмена, жодних структурних змін у структурі управління комплексом чи складом персоналу не відбувалося.

У свою чергу, у самій ОККО від покупки гірськолижного комплексу офіційно відхрещуються. Як заявили Delo.ua у прес-службі, "компанія жодних об'єктів, про які йдеться у повідомленні, не купувала".