Франція наростила постачання російського газу - ЗМІ

Франція наростила постачання російського газу - ЗМІ

На тлі спроб Євросоюзу зменшити залежність від російських енергоносіїв Франція збільшила імпорт газу з РФ після початку повномасштабної російсько-української війни. Про це повідомляє британська газета The Daily Express.

Зазначається, що, за даними Центру досліджень енергетики та чистого повітря (Crea), Франція, Бельгія та Нідерланди закупили російське паливо за пільговими цінами. У звіті сказано, що з квітня по травень Франція імпортувала десять партій зрідженого природного газу (ЗПГ) та інших енергоносіїв на суму майже 900 мільйонів євро.

У виданні наголошують, що, на думку експертів, з огляду на залежність ЄС від російського газу, "блок фактично фінансує війну в Україні".

Варто зауважити, що Німеччина "не відстає" від Франції: ФРН у січні-квітні 2022 року збільшила імпорт товарів та продуктів із Росії на 60%, постачання не зменшувалося після повномасштабного вторгнення російської армії в Україну.

Нагадаємо, раніше президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в нинішніх реаліях його країна готова відмовитися від російського газу, тому він особисто наполягатиме на введенні ембарго. При цьому в Євросоюзі заявили, що розпочали підготовку до відмови від російського газу.