Apple випустила нове iOS 15: що з'явиться у смартфонах, планшетах та смарт-годинах

Apple випустила нове iOS 15: що з'явиться у смартфонах, планшетах та смарт-годинах

Стара версія iOS 14 працюватиме, але, швидше за все, без нових функцій. 

Компанія Apple випустила iOS 15 для смартфонів, планшетів та смарт-годин.

Про це компанія повідомила на офіційному веб- сайті.

Так, компанія відразу представила iOS 15, iPadOS 15 та watchOS 8. Обновити ОС до iOS 15 тепер можна на iPhone: 6s та 6s Plus, SE першого та другого покоління, 7 та 7 Plus, 8 та 8 Plus, X, XS та XS Max, XR, 11, 11 Pro та 11 Pro Max, 12, mini 12, 12 Pro, 12 Pro Max та на iPod touch сьомого покоління.

В iOS 15 з'явився новий додаток "Погода", карта якої доступна в повноекранному режимі. Також на карті можна побачити кількість опадів, якість повітря та рівень температури.

У новій ОС для планшетів тепер доступна багатозадачність віджетів та бібліотеки програм, FaceTime з можливістю демонстрації екрану та оновлений браузера Safari.

А в ОС для смарт-годин додали функцію створення циферблату на основі портретів, додаток "Свідомість" для медитації та корисну можливість контролювати якість сну.

Щоб встановити нову ОС та оновити свої гаджети, потрібно зайти в налаштування та вибрати відповідний пункт. У процесі оновлення пристрій кілька разів перезавантажиться.

Користувачі старої версії iOS 14 можуть не оновлювати свої гаджети до нової версії. У компанії запевняють, що стара версія операційної системи й надалі отримуватиме оновлення безпеки. Однак нові функції стара iOS 14, швидше за все, вже не отримає.

Нагадаємо, що 14 вересня Apple провела свою щорічну осінню презентацію. Компанія нарешті показала нові моделі iPhone, а також смарт-годинник Apple Watch 7 покоління та новий IPad mini.