Російські війська обстріляли Жмеринку та Козятин: щонайменше п'ять загиблих

Російські війська обстріляли Жмеринку та Козятин: щонайменше п'ять загиблих

Війська Російської Федерації вранці 25 квітня здійснили ракетний обстріл міст Жмеринка та Козятин у Вінницькій області, де розташовані великі вузлові залізничні станції.

Як повідомив у своєму Telegram-каналі голова обласної військової адміністрації Сергій Борзов, внаслідок обстрілів є жертви та поранені.

"Жмеринка, Козятин під ракетним обстрілом. Ворог намагається завдати ударів по об'єктах критичної інфраструктури. Є жертви і поранені", - заявив глава ОВА.

У свою чергу, пізніше у Вінницькій обласній прокуратурі повідомили, що за попередніми даними, внаслідок обстрілу загинуло п'ятеро людей і ще 18 було поранено, проте ця інформація уточнюється. На місці події працюють слідчі, прокурори та інші відомчі служби.

При цьому, за словами голови "Укрзалізниці" Олександра Камишина, загалом під обстріл у понеділок потрапило п'ять залізничних станцій у Центральній та Західній Україні.

Серед них, як повідомив голова Львівської ОВ Максим Козицький, - станція Красне у Львівській області, де стався вибух на тяговій підстанції. За його словами, постраждалих немає, а пожежу незабаром була ліквідовано.

Зазначимо також, що ввечері 24 квітня війська РФ завдали дев'ять ракетних ударів по Кременчуцькій ТЕЦ і по Кременчуцькому нафтопереробному заводу, що у Полтавській області.

Нагадаємо, що ще на початку війни, 6 березня, російські війська обстріляли ракетами аеропорт Вінниці та сусідню військову частину.