Псковський спецназ зазнає втрат і відмовляється від наказів, усередині командування ЗС РФ почалися конфлікти – Центр оборонних реформ

Псковський спецназ зазнає втрат і відмовляється від наказів, усередині командування ЗС РФ почалися конфлікти – Центр оборонних реформ
Фото: Telegram/operativnoZSU

Внаслідок великих втрат бригади псковського спецназу ЗС РФ на харківському напрямку, командир бригади полковник Бушуєв відмовився виконувати наказ про продовження операції і вступив у конфлікт із командуванням Західного військового округу. В даний час полковника Бушуєва відсторонено від обов'язків.

Про це з посиланням на дані з української розвідки повідомив керівник Центру оборонних реформ, координатор міжвідомчої платформи протидії гібридним загрозам, яка здійснює свою діяльність у рамках співпраці УкраїнаНАТО, Олександр Данилюк на своїй сторінці у Facebook.  

"Згідно з даними української розвідки, у другій окремій бригаді спецназу ЗС РФ (Псков) в результаті боїв на харківському напрямку вже більше 30 загиблих, 26 поранених, і більше 50 зниклих безвісти, 7 здалися в полон", – заявив він.  

"Командир бригади полковник Бушуєв вступив у конфлікт із командуванням 20 армії та Західного Військового округу і відмовився спрямовувати підлеглих у зону бойових дій. У зв'язку з чим був усунений від виконання зобов'язань",зазначив керівник ЦОР.

"У 22 окремій бригаді спецназу ЗС РФ ( Степовий ) станом на 15 березня 2022 року 8 військовослужбовців загинули і 8 були поранені в результаті артилерійської поразки їх командного пункту", – підсумував Олександр Данилюк.  

Нагадаємо, внаслідок повномасштабного вторгнення в Україну російські війська втратили близько 13 800 осіб особового складу та велику кількість бойової техніки

Раніше повідомлялося, що українська артилерія знищила реактивну систему залпового вогню російських окупантів, що обстрілювала житлові квартали Чернігова.

Збройні сили України продовжують стримувати супротивника і на окремих напрямках перейшли у контрнаступ.