Російські окупанти знову скинули бомби на Маріуполь

Російські окупанти знову скинули бомби на Маріуполь
Школа мистецтв №12 м. Маріуполя. Фото: прес-служба Маріупольської міськради

19 березня російська авіація скинула бомби на школу мистецтв №12, розташовану в Лівобережному районі Маріуполя.

Про це у Telegram-каналі повідомляє прес-служба Маріупольської міської ради.  

За даними міськради, у будівлі школи мистецтв ховалося близько 400 мешканців міста – жінки, діти та старі люди.  

Як йдеться у повідомленні, будівля зруйнована, а під завалами все ще перебувають мирні люди. Інформація щодо кількості постраждалих уточнюється.  

У міськраді наголошують, що російські окупаційні війська насильно змушують мешканців українського Маріуполя виїжджати до РФ або на тимчасово окуповану територію Донецької та Луганської областей.  

"На 8:00 є інформація про те, що мешканців вулиць Азовстальської та Українського козацтва Лівобережного району Маріуполя незаконно депортують на територію ворога. У людей, яких насильно вивозять на територію Росії, забирають український паспорт і видають папірець, який не має не визнається у всьому цивілізованому світі", – заявили у Маріупольській міськраді.  

Нагадаємо, 16 березня військовий літак ворожої армії РФ цілеспрямовано скинув потужну бомбу на Маріупольський драматичний театр. У цей момент у ньому ховалося понад тисячу мирних жителів.

Пізніше народний депутат Сергій Тарута повідомив, що бомбосховища драматичного театру в Маріуполі витримало удар російської авіації, а люди, що ховалися в ньому, залишилися живі.

При цьому центральна частина будівлі театру була повністю знищена, а вхід до бомбосховища драмтеатру завалило уламками.

Згодом міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров підтвердив, що і драмтеатр, і пологовий будинок у Маріуполі загарбники бомбардували цілеспрямовано.