Російські війська обстріляли Донецьку область фосфорними снарядами

Російські війська обстріляли Донецьку область фосфорними снарядами

У ніч проти четверга, 31 березня, російські війська не припиняли обстріл підконтрольної Україні частини Донецької області. У Мар'їнці, Красногорівці та Новомихайлівці ворог застосували заборонені фосфорні снаряди. Серед постраждалих місцевих мешканців є діти.

Про це повідомив голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

"У Мар'їнці, Красногорівці та Новомихайлівці ворог знову застосував фосфорні снаряди. У Курахівську міську лікарню доставлено 11 поранених цивільних з Мар'їнської громади, серед них 4 дитини", — йдеться у повідомленні.

Вранці під ворожим обстрілом і Очеретинська громада, внаслідок чого двоє поранених.

Кириленко додав, що до прифронтових населених пунктів продовжують підвозити питну воду та продукти. Також продовжується евакуація людей.

Голова Донецької ОВВ закликав мешканців скористатися можливістю та виїхати з області.

<div><br></div><div></div>

Зазначимо, фосфорні боєприпаси, які заборонені у всьому світі, окупанти почали використовувати через кілька тижнів після початку повномасштабної війни. Зокрема, 22 березня російські окупанти застосували заборонені фосфорні боєприпаси над північно-західною околицею Києва.

А в ніч із 23 на 24 березня російські війська ракетним ударом та фосфорними бомбардуваннями завдали удару по Луганській області.

До цього фосфорні боєприпаси використовували у Краматорську. За даними Міжнародного комітету Червоного Хреста, фосфор, що спалахнув, горить при температурі понад 800°C, а пожежі можуть поширюватися на значні площі, аж до декількох сотень квадратних кілометрів.

Застосування такої зброї може спричинити дуже важкі та болючі каліцтва або призвести до повільної хворобливої смерті.

В Україні триває війна, яку розпочала Росія. Delo.ua збирає в одному місці всю найважливішу інформацію про те, що відбувається.